Wild Τσουρεκόμπαλες
Χρόνος εκτέλεσης 30 λεπτά / 50-55 μπαλάκια των 30 γρ. / Βαθμός δυσκολίας: 1/5


ΥΛΙΚΑ
Υγρά:
40 γρ. Σησαμέλαιο
400 γρ. Κάσιους Βούτυρο
360 γρ. Μέλι από Άγρια Βότανα Μάνης (ή σιρόπι χουρμά ή αγαύης)
Στερεά:
600 γρ. βρώμη
400 γρ. Αμύγδαλα Ψημένα
Ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι (καλά πλυμένο)
2 γρ. κάρδαμο σπασμένο
1/4 κ.γ. σπασμένη μαστίχα
5 γρ. μαχλέπι σκόνη φρέσκο-σπασμένο
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη βρώμη στο μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι να γίνει αλεύρι.
- Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι να γίνει αλεύρι.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ζύμη.
- Πλάθουμε μπαλίτσες των 30 γρ.
- Τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί σε μια στρώση για να μην αλλοιωθεί το σχήμα τους.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Τοποθετούμε σε κλειστό σκεύος και συντηρούμε στο ψυγείο.
Wild Souls x @konasfoodcreations
Καλή απόλαυση!