Noodles με Φιστικοβούτυρο και Λαχανικά
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 40 ΛΕΠΤΑ / ΜΕΡΙΔΕΣ 4 / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση:
1 μεγάλο αγγούρι
1 μεγάλο καρότο
1 πιπεριά Φλωρίνης
150 γρ. φασόλια edamame (βρασμένα)
2 μερίδες Noodles Ρυζιού
Για την sauce:
70 γρ. Φιστικοβούτυρο
2 κ.σ. σόγια sauce
2 κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1 κ.σ. σησαμέλαιο
Χυμός & ξύσμα από 1/2 λάιμ
Αλάτι & πιπέρι
3 κ.σ. νερό
Για το σερβίρισμα:
Φρέσκο κρεμμυδάκι
Φιστίκια χοντροσπασμένα
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε την sauce ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνει λεία.
- Κόβουμε με ένα peeler, σε μακριές λεπτές λωρίδες, το αγγούρι και το καρότο.
- Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες την πιπεριά.
- Βράζουμε τα ενταμάμε σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά, σουρώνουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό.
- Σε ένα μπολ βάζουμε νερό που έχει βράσει και τοποθετούμε μέσα τα noodles για 3-5 λεπτά.
- Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και ρίχνουμε λίγο σησαμέλαιο για να μην κολλήσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα λαχανικά, τα ενταμάμε, τα noodles την sauce, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και χοντροσπασμένα φιστίκια.
- Έχουμε έτοιμη μία δροσερή, ελαφριά σαλάτα που παράλληλα είναι ολοκληρωμένο γεύμα ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!
Παρακολούθησε την εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο στο instagram!