Αλμυρό, Wild Snacks, Wine Platter
Wild Tortilla Chips
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 1 ΩΡΑ / ΜΕΡΙΔΕΣ 4-5 / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5
ΥΛΙΚΑ
1,5 κούπα κόκκινη φακή ωμή
2 κ.σ. Αμυγδαλοβούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3/4 κούπας νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1/2 κ.γ. γλυκό μπούκοβο
2 κ.σ. διατροφική μαγιά
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε την κόκκινη φακή για τουλάχιστον δύο ώρες, την σουρώνουμε και την ξεπλένουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα
- Ρίχνουμε σε ένα blender την φακή μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Μπλεντάρουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο.
- Απλώνουμε το μείγμα πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί σε μία πολύ λεπτή στρώση.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.
- Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά τα chips.
- Σερβίρουμε με την αγαπημένη μας sauce ( το Wild Γουακαμόλε ταιριάζει πολύ ) και τα απολαμβάνουμε στις καλοκαιρινές μας μπαλκονάδες!
Παρακολούθησε την εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο στο instagram!