Αλμυρό, Wild Snacks, Wine Platter

Wild Tortilla Chips

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 1 ΩΡΑ / ΜΕΡΙΔΕΣ 4-5 / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5

Wild Tortilla Chips
Wild Tortilla Chips

ΥΛΙΚΑ

1,5 κούπα κόκκινη φακή ωμή
2 κ.σ. Αμυγδαλοβούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3/4 κούπας νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1/2 κ.γ. γλυκό μπούκοβο
2 κ.σ. διατροφική μαγιά

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε την κόκκινη φακή για τουλάχιστον δύο ώρες, την σουρώνουμε και την ξεπλένουμε.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα
  3. Ρίχνουμε σε ένα blender την φακή μαζί με όλα τα υπόλοιπα  υλικά.
  4. Μπλεντάρουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο.
  5. Απλώνουμε το μείγμα  πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί σε μία πολύ λεπτή στρώση.
  6. Ψήνουμε για 25 λεπτά, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.
  7. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά τα chips.
  8. Σερβίρουμε με την αγαπημένη μας sauce ( το Wild Γουακαμόλε ταιριάζει πολύ ) και τα απολαμβάνουμε στις καλοκαιρινές μας μπαλκονάδες!

Παρακολούθησε την εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο στο instagram!

Plus Minus Check Open Menu Close Next Angle right Angle down Angle left View More Καλάθι Cart Full

Το καλάθι σου

Facebook Instagram Twitter Tumblr YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email Tik Tok