Αλμυρό, Wild Snacks, Wine Platter
Γουακαμόλε με Ταχίνι
Χρόνος εκτέλεσης 10 λεπτά / Μερίδες 2 / Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Υλικά
Υγρά:
2 κ.σ. Ταχίνι (40 γρ.)
Χυμό από ένα μικρό λεμόνι
2 κ.σ. Σησαμέλαιο
Στερεά:
1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο
8 τοματίνια κομμένα σε μικρά καρέ
1 κ.σ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι / πιπέρι
Προαιρετικά φρέσκο τσίλι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Βάζουμε στο μπλέντερ το αβοκάντο , το ταχίνι, το χυμό του λεμονιού και το σησαμέλαιο. Τα χτυπάμε να ενοποιηθούν.
2. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ ,προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
3. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον για να δέσουν οι γεύσεις.
4. Το τρώμε σαν dip με ψημένες αραβικές πίτες ή chips λαχανικών ,ή φτιάχνουμε ένα απόλυτα Wild σάντουιτς.