Αλμυρό

Γουακαμόλε με Ταχίνι

Χρόνος εκτέλεσης 10 λεπτά / Μερίδες 2 / Βαθμός δυσκολίας: 1/5

Γουακαμόλε με Ταχίνι
Γουακαμόλε με Ταχίνι

Υλικά

Υγρά:

2 κ.σ. Ταχίνι (40 γρ.)

Χυμό από ένα μικρό λεμόνι
2 κ.σ. Σησαμέλαιο

Στερεά:

1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο
8 τοματίνια κομμένα σε μικρά καρέ
1 κ.σ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι / πιπέρι
Προαιρετικά φρέσκο τσίλι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1. Βάζουμε στο μπλέντερ το αβοκάντο , το ταχίνι, το χυμό του λεμονιού και το σησαμέλαιο. Τα χτυπάμε να ενοποιηθούν.

2. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ ,προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

3. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον για να δέσουν οι γεύσεις.

4. Το τρώμε σαν dip με ψημένες αραβικές πίτες ή chips λαχανικών ,ή φτιάχνουμε ένα απόλυτα Wild σάντουιτς.

Plus Minus Check Open Menu Close Next Angle right Angle down Angle left View More Καλάθι Cart Full

Το καλάθι σου

Facebook Instagram Twitter YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email