Σησαμέλαιο
Το λάδι σουσαμιού προέρχεται από τον σπόρο και όχι από τον φλοιό του, ενώ για να παραχθεί περνάει από τη διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης , δηλαδή, την πίεση -μέσω
πρέσας- του αγαπημένου μας Wild ταχινιού. Αποτελείται στο 85% του από μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, ενώ από τη φύση του δεν περιέχει χοληστερόλη ή trans -ακόρεστα λιπαρά. Είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και σε βιταμίνη Κ και έχει πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
Διατροφική Επισήμανση | Ανά 100 g |
---|---|
Ενέργεια | 3390kJ/824kcal |
Λιπαρά | 91,6g |
Εκ των οποίων κορεσμένα | 14,6g |
Μονοακόρεστα | 36,9g |
Πολυακόρεστα | 36,0g |
Υδατάνθρακες | 0g |
Σάκχαρα | 0g |
Πρωτεΐνη | 0g |
Αλάτι | 0g |
“Το μοναδικό… Παρθένο Έλαιο”
Το σουσάμι στην Ινδία χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα ως φάρμακο, ενώ παλιά ήταν είδος νομισματικής συναλλαγής σχεδόν ισότιμο του ασημιού. Από αυτά εύκολα καταλαβαίνουμε ότι άνοιξε όχι μόνο τη σπηλιά του Αλή Μπαμπά, αλλά και έναν σημαντικό διατροφικό κεφάλαιο για την ανθρωπότητα.
Το σησαμέλαιο μαζί με το ελαιόλαδο είναι τα μόνα έλαια που έχουν το δικαίωμα -ανάλογα με τον τρόπο παραγωγής – να φέρουν τον χαρακτηρισμό παρθένο και έξτρα παρθένο! Έχει πολύ χαμηλή οξύτητα και αυτό το καθιστά ιδανικό -μαγικό θα πούμε εμείς- για μαγειρική!!!