Αλμυρό

Σούπα Κολοκύθα με Ταχίνι Λιναρόσπορος

Χρόνος Εκτέλεσης 1 ώρα / Μερίδες 4 / Βαθμός δυσκολίας: 2/5

Σούπα Κολοκύθα με Ταχίνι Λιναρόσπορος
Σούπα Κολοκύθα με Ταχίνι Λιναρόσπορος

Υλικά

Υγρά:

2 κ.σ. Σησαμέλαιο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών, ιδανικά να τον έχουμε φτιάξει εμείς

2 κ.σ. Ταχίνι με Λιναρόσπορο (40 γρ.)

Στερεά:

1-1.5 κιλά κολοκύθα γλυκιά
5 καρότα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
2 πιπεριές πορτοκαλί ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. τζίντζερ
1 κ.γ. κουρκουμά
2-3 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αφαιρούμε το εσωτερικό της κολοκύθας και το κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και τον κουρκουμά και στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά και την κολοκύθα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  3. Έπειτα προσθέτουμε το ζωμό και το αλατοπίπερο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό στη συνέχεια, ώστε τα λαχανικά να είναι σκεπασμένα.
  4.  Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
  5. Ελέγχουμε αν έχουν μαλακώσει τα λαχανικά, και προσθέτουμε το ταχίνι.
  6. Αλέθουμε με ένα μίξερ χειρός ώστε να έχουμε όσο πιο κρεμώδη υφή.

Wild απόλαυση!

Plus Minus Check Open Menu Close Next Angle right Angle down Angle left View More Καλάθι Cart Full

Το καλάθι σου

Facebook Instagram Twitter Tumblr YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email Tik Tok