Σούπα Κολοκύθα με Ταχίνι Λιναρόσπορος
Χρόνος Εκτέλεσης 1 ώρα / Μερίδες 4 / Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Υλικά
Υγρά:
2 κ.σ. Σησαμέλαιο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών, ιδανικά να τον έχουμε φτιάξει εμείς
2 κ.σ. Ταχίνι με Λιναρόσπορο (40 γρ.)
Στερεά:
1-1.5 κιλά κολοκύθα γλυκιά
5 καρότα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
2 πιπεριές πορτοκαλί ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. τζίντζερ
1 κ.γ. κουρκουμά
2-3 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε το εσωτερικό της κολοκύθας και το κόβουμε σε κομμάτια.
- Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και τον κουρκουμά και στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά και την κολοκύθα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Έπειτα προσθέτουμε το ζωμό και το αλατοπίπερο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό στη συνέχεια, ώστε τα λαχανικά να είναι σκεπασμένα.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
- Ελέγχουμε αν έχουν μαλακώσει τα λαχανικά, και προσθέτουμε το ταχίνι.
- Αλέθουμε με ένα μίξερ χειρός ώστε να έχουμε όσο πιο κρεμώδη υφή.
Wild απόλαυση!