Αλμυρό, Wild Snacks, Wine Platter
Wild Hummus
Χρόνος εκτέλεσης 10 λεπτά / Μερίδες 2 / Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Υλικά
Υγρά:
100 γρ. Ταχίνι
Χυμό απο 1/2 λεμόνι
4 κ.σ. Σησαμέλαιο
6 κ.σ. νερό παγωμένο
Στερεά:
100 γρ. ρεβύθια
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Ένα φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεσαίο καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
2 κ.σ. κάπαρη
Αλάτι – πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια αποβραδίς σε νερό με 1 κ.γ. μαγειρική σόδα.
- Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε.
- Βράζουμε πολύ καλά τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν τελείως (45 λεπτά με 1 ώρα)
- Πατάμε με ένα πιρούνι τα ρεβίθια μέχρι να γίνουν σχεδόν πουρές.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, το καρότο σε κυβάκια και την κάπαρη στα δύο.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το καρότο και το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε στο χέρι.
- Τέλος προσθέτουμε τα κυβάκια καρότου και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε το μείγμα μας πολύ καλά.
Είναι η τέλεια γέμιση για το wild sandwich σου!