Αλμυρό, Wild Snacks, Wine Platter

Wild Hummus

Χρόνος εκτέλεσης 10 λεπτά / Μερίδες 2 / Βαθμός δυσκολίας: 1/5

Wild Hummus
Wild Hummus

Υλικά

Υγρά:

100 γρ. Ταχίνι
Χυμό απο 1/2 λεμόνι
4 κ.σ. Σησαμέλαιο
6 κ.σ. νερό παγωμένο

Στερεά:

100 γρ. ρεβύθια
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Ένα φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεσαίο καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
2 κ.σ. κάπαρη
Αλάτι – πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

Σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβύθια αποβραδίς σε νερό με 1 κ.γ. μαγειρική σόδα.
  2. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε.
  3. Βράζουμε πολύ καλά τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν τελείως (45 λεπτά με 1 ώρα)
  4. Πατάμε με ένα πιρούνι τα ρεβίθια μέχρι να γίνουν σχεδόν πουρές.
  5. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, το καρότο σε κυβάκια και την κάπαρη στα δύο.
  6. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το καρότο και το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε στο χέρι.
  7. Τέλος προσθέτουμε τα κυβάκια καρότου και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε το μείγμα μας πολύ καλά.

Είναι η τέλεια γέμιση για το wild sandwich σου!

Προϊόντα Συνταγής

Plus Minus Check Open Menu Close Next Angle right Angle down Angle left View More Καλάθι Cart Full

Το καλάθι σου

Facebook Instagram Twitter Tumblr YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email Tik Tok X