

Συστατικά
100γρ ρεβύθια
100γρ ή 2 κ.σ. ταχίνι βιολογικό
½ λεμόνι (το χυμό του)
½ σκουπ σκόνη σκόρδο
4 κ.σ. σησαμέλαιο
6 κ.σ. νερό παγωμένο
½ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Ένα φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεσαίο καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
2 κ.σ. κάπαρη
Αλάτι – πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Σουσάμι
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια αποβραδίς σε νερό με 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα.
- Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε.
- Βράζουμε πολύ καλά τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν τελείως (45 λεπτά με 1 ώρα)
- Πατάμε με ένα πιρούνι τα ρεβίθια μέχρι να γίνουν σχεδόν πουρές.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι , το καρότο ( κυβάκια ) και την κάπαρη (στα δύο).
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το καρότο και το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε στο χέρι.
- Τέλος προσθέτουμε τα κυβάκια καρότου και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε το μείγμα μας πολύ καλά.
- Είναι η τέλεια γέμιση για το wild sandwich σου.