ΥΛΙΚΑ
Για την βάση:
1/2 iceberg
1 μεγάλο Αγγούρι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσινο μήλο
200 γρ. αρακάς (κατεψυγμένος)
Για την sauce:
1 αβοκάντο
3 κ.σ. Ταχίνι με Φυτικές Ίνες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1 χούφτα σπανάκι
1 χούφτα άνηθο
Χυμός και ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τον αρακά, νερό μέχρι να τον καλύψουμε και αλάτι.
- Βράζουμε για 5-7 λεπτά, σουρώνουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό.
- Ψιλοκόβουμε το iceberg, το αγγούρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσινο μήλο και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον αρακά.
- Σε ένα blender ρίχνουμε όλα τα υλικά για την sauce και μπλεντάρουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό για να γίνει πιο ρευστή.
- Περιχύνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά με την sauce και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Wild πρόταση σερβιρίσματος: Φτιάχνουμε τα απόλυτα τραγανά Tortilla Chips και απολαμβάνουμε τη σαλάτα μας μαζί τους, κάνοντας τις πιο επικές μπουκιές. Το καλύτερο; Δεν χρειαζόμαστε πιρούνι!
Enjoy!
Παρακολούθησε την εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο στο instagram!