Corn Salad με Μαγιονέζα από Κάσιους Βούτυρο
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 1 ΩΡΑ / ΜΕΡΙΔΕΣ 4 / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. καλαμπόκι φρέσκο βρασμένο
300 γρ. λευκά φασόλια
7-8 ντοματίνια
1/2 ξερό κρεμμύδι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
5-6 αγγουράκια πίκλα
Ξύσμα από ½ λεμόνι
20 γρ. άνηθος
Αλάτι, πιπέρι
Μαγιονέζα από Κάσιους Βούτυρο
Εκτέλεση
- Φουσκώνουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα βράσουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα τελευταία πέντε λεπτά αλατίζουμε.
- Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα κατά τα ¾ με νερό, τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και φέρνουμε σε βράση.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα καλαμπόκια, βράζουμε για 10 λεπτά και στραγγίζουμε.
- Βάζουμε όρθιο το καλαμπόκι σε ξύλο κοπής και κόβουμε κάθετα με μαχαίρι περιμετρικά ώστε να πάρουμε όλο τον καρπό. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε κατεψυγμένο καλαμπόκι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.
- Ετοιμάζουμε την Μαγιονέζα από Κάσιους Βούτυρο σύμφωνα με την συνταγή.
- Ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια, τις πίκλες, τον άνηθο και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το καλαμπόκι και τα φασόλια.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
- Περιχύνουμε την τέλεια μαγιονέζα (όσο εμείς θέλουμε) πάνω από την σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Wild Tip: Βάζουμε την σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα για να δέσουν τα υλικά και να γίνει ακόμη πιο δροσερή!
Παρακολούθησε την εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο στο instagram!