Wild Mελομακάρονα balls
Xρόνος εκτέλεσης 1 ώρα / 50-55 Μπαλάκια των 30γρ. / Βαθμός δυσκολίας: 1/5


Υλικά
Υγρά:
160 γρ. Σησαμέλαιο
300 γρ. Αμυγδαλοβούτυρο (1 βαζάκι)
320 γρ. Μέλι από Άγρια Βότανα Μάνης (ή σιρόπι χουρμά ή αγαύης)
Στέρεα:
600 γρ. βρώμη
400 γρ. Αμύγδαλα ψημένα
Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι (καλά πλυμένο)
2 κ.γ. γεμάτα κανέλα κεϋλάνης
1 κ.γ. κοφτό σκόνη γαρίφαλο
Για το σερβίρισμα:
4 κ.σ. Μέλι από Άγρια Βότανα Μάνης (ή σιρόπι χουρμά ή αγαύης)
1 κούπα Καρύδια
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη βρώμη στο blender και αλέθουμε μέχρι να γίνει αλεύρι.
- Βάζουμε τα αμύγδαλα στο blender και αλέθουμε μέχρι να γίνει αλεύρι.
- Προσθέτουμε οοολα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ζύμη.
- Πλάθουμε μπαλίτσες των 30γρ.
- Τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί σε μια στρώση για να μην αλλοιωθεί το σχήμα τους.
- Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο ώστε να σφίξουν οι μπαλίτσες για 1 ώρα.
- Περιχύνουμε με μέλι σιγά-σιγά ώστε να πάει παντού.
- Ψιλοκόβουμε τα καρύδια και πασπαλίζουμε.
Wild Christmas & Merry Souls!!!