
Καρύδια
- Πλούσια σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα.
- Χαμηλα σε υδατάνθρακες – οι περισσότεροι από τους οποίους αποτελούνται από φυτικές ίνες.
- Αποτελούνται από 65% λίπος και περίπου 15% πρωτεΐνες
- Μειωμένος κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων και Πρόληψη καρκίνου (φυτοστερόλες, γάμμα-
τοκοφερόλη, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες) - Καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία λόγω – πολυακόρεστων λιπαρών, των πολυφαινολών και της
βιταμίνης Ε.
Διατροφική Επισήμανση | Ανά 100 g |
---|---|
Ανά 100 g | 2736kj/654kcal |
Λιπαρά | 65,21g |
Εκ των οποίων κορεσμένα | 6,126g |
Υδατάνθρακες | 13,71g |
Σάκχαρα | 2,61g |
Εδώδιμες ίνες | 6,7g |
Πρωτεΐνη | 15,23g |
Αλάτι | 0,005g |
´Η μήπως ο εγκέφαλος ήθελε απλώς να μοιάζει με Καρύδι;
Αν μη τι άλλο το κατάφερε καθώς διαθέτουν και τα δύο αριστερό και δεξί ημισφαίριο και έχουν τις ίδιες εσωτερικές πτυχώσεις. Η αλήθεια είναι πως αυτός ο συσχετισμός δεν έχει αποδειχθεί ακόμη επιστημονικά, όμως καρύδι και εγκέφαλος, έχουν μερικά ακόμη κοινά (ναι, ταιριάζουν τόσο πολύ αυτά τα δύο όπως ο Κριός με τον Τοξότη) καθώς το καρύδι διαθέτει μεγάλα ποσοστά σε ωμέγα-3 λιπαρά όπως και α-λινολεϊκό οξύ τα οποία συμβάλλουν στην υγεία του … εγκεφάλου! Mindblowing? Ω ναι!
Πρόσεξε να δεις, τι τρελό έχει παιχτεί με την φύση:
Προσπάθησε να κάνεις εικόνα ένα Καρύδι και μετά σκέψου έναν εγκέφαλο.
Πόσες ομοιότητες βρίσκεις;
Πολλές μάλλον καθώς η μορφή του Καρυδιού είναι ένα έργο “φύσης”, που μιμείται ανεξήγητα την εικόνα του εγκεφάλου.