Pizza Muffins Πλούσια σε Φυτικές Ίνες
XΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 1,5-2 ΩΡΕΣ / 9 Muffins / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3/5


ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
50 γρ. χλιαρό νερό & 1 φακελάκι ξερή μαγιά
200 γρ. αλεύρι ντίνκελ ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. Ταχίνι με Φυτικές Ίνες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. διατροφική μαγιά
1 κ.σ. πάστα ντομάτας
1 μικρό κρεμμύδι
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
Προαιρετικά: 1/2 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση και την επικάλυψη:
3 κ.σ. ψιλοκομμένες μαύρες ελιές
4 κ.σ. βρασμένο καλαμπόκι
1-2 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε πολύ μικρά καρέ
75 γρ. τόφου (50 γρ. για τη γέμιση & 25 για την επικάλυψη)
Για τη σάλτσα:
50 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. σκόρδο σκόνη
αλάτι (για παιδιά άνω του έτους)
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολάκι τη μαγιά μαζί με το νερό. Ανακατεύουμε και τη σκεπάζουμε μέχρι να ενεργοποιηθεί. Θέλει περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
- Αλέθουμε το κρεμμύδι στο μούλτι, όσο πιο πολύ μπορούμε! Το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε την πάστα ντομάτας, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ταχίνι, τη ρίγανη, την σκόνη σκόρδο, τη διατροφική μαγιά και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, με ένα σύρμα.
- Αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι, σταδιακά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε το καλαμπόκι, τις ελιές, τις πιπεριές, το τόφου και ανακατεύουμε.
- Συνεχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά και κάθε φορά, ανακατεύουμε με το χέρι και ενσωματώνουμε.
- Όταν το ενσωματώσουμε όλο το αλεύρι, έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και θυμίζει ζύμη για ψωμάκι.
- Την μεταφέρουμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Θέλει, σε ζεστό χώρο, περίπου μια ώρα. Όταν έχει σχεδόν διπλασιαστεί είναι έτοιμη!
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 9 μπαλάκια, 35-40γρ. το καθένα, περίπου.
- Βάζουμε τα μπαλάκια μέσα σε φόρμες για μάφιν.
- Φτιάχνουμε μια γρήγορη σάλτσα: Ανακατεύουμε την σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδο, ρίγανη και λίγο αλάτι.
- Αλείφουμε με ένα πινέλο τα μάφινς και βάζουμε από πάνω τους ό,τι θέλουμε: προαιρετικά καλαμπόκι, τριμμένο τόφου και χρωματιστές πιπεριές. Βάζουμε ακόμη μια σταγόνα σάλτσα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα, για 20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
Wild Souls X Veggie Shark
Δείτε την εκτέλεση της φανταστικής συνταγής σε βίντεο στο instagram!