Αλμυρό, Wild Snacks

Pizza Muffins Πλούσια σε Φυτικές Ίνες

XΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 1,5-2 ΩΡΕΣ / 9 Muffins / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3/5

Pizza Muffins Πλούσια σε Φυτικές Ίνες
Pizza Muffins Πλούσια σε Φυτικές Ίνες

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

50 γρ. χλιαρό νερό & 1 φακελάκι ξερή μαγιά

200 γρ. αλεύρι ντίνκελ ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. Ταχίνι με Φυτικές Ίνες 

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. διατροφική μαγιά

1 κ.σ. πάστα ντομάτας

1 μικρό κρεμμύδι

1 κ.γ. ξερή ρίγανη

1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο

Προαιρετικά: 1/2 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση και την επικάλυψη:

3 κ.σ. ψιλοκομμένες μαύρες ελιές

4 κ.σ. βρασμένο καλαμπόκι

1-2 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε πολύ μικρά καρέ

75 γρ. τόφου (50 γρ. για τη γέμιση & 25 για την επικάλυψη)

Για τη σάλτσα:

50 γρ. σάλτσα ντομάτας

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/4 κ.γ. σκόρδο σκόνη

αλάτι (για παιδιά άνω του έτους)

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μπολάκι τη μαγιά μαζί με το νερό. Ανακατεύουμε και τη σκεπάζουμε μέχρι να ενεργοποιηθεί. Θέλει περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
  2. Αλέθουμε το κρεμμύδι στο μούλτι, όσο πιο πολύ μπορούμε! Το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε την πάστα ντομάτας, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το ταχίνι, τη ρίγανη, την σκόνη σκόρδο, τη διατροφική μαγιά και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, με ένα σύρμα.
  4. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι, σταδιακά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε το καλαμπόκι, τις ελιές, τις πιπεριές, το τόφου και ανακατεύουμε.
  5. Συνεχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά και κάθε φορά, ανακατεύουμε με το χέρι και ενσωματώνουμε.
  6. Όταν το ενσωματώσουμε όλο το αλεύρι, έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και θυμίζει ζύμη για ψωμάκι.
  7. Την μεταφέρουμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Θέλει, σε ζεστό χώρο, περίπου μια ώρα. Όταν έχει σχεδόν διπλασιαστεί είναι έτοιμη!
  8. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 9 μπαλάκια, 35-40γρ. το καθένα, περίπου.
  9. Βάζουμε τα μπαλάκια μέσα σε φόρμες για μάφιν.
  10. Φτιάχνουμε μια γρήγορη σάλτσα: Ανακατεύουμε την σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδο, ρίγανη και λίγο αλάτι.
  11. Αλείφουμε με ένα πινέλο τα μάφινς και βάζουμε από πάνω τους ό,τι θέλουμε: προαιρετικά καλαμπόκι, τριμμένο τόφου και χρωματιστές πιπεριές. Βάζουμε ακόμη μια σταγόνα σάλτσα.
  12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα, για 20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.

Wild Souls X Veggie Shark

Δείτε την εκτέλεση της φανταστικής συνταγής σε βίντεο στο instagram!

Plus Minus Check Open Menu Close Next Angle right Angle down Angle left View More Καλάθι Cart Full

Το καλάθι σου

Facebook Instagram Twitter Tumblr YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email Tik Tok