Wild Μαγειρίτσα με Μανιτάρια και Κασιουλέμονο
Χρόνος Εκτέλεσης 60 λεπτά / μερίδες 4 / Βαθμός δυσκολίας: 2/5


ΥΛΙΚΑ
Υγρά:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1,5 λίτρο νερό
Στερεά:
100 γρ. κρεμμύδι ξερό
300 γρ. μαρούλι
270 γρ. μανιτάρια λευκά ή καφέ
30 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
100 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
230 γρ. πράσο
100 γρ. καστανό ρύζι
1/2 κ.γ. αλάτι
Λίγο μαύρο πιπέρι
Για το Kασιουλέμονο:
85 γρ. Κάσιους Βούτυρο
130 γρ. χυμό από 2 λεμόνια
100 γρ. ζουμάκι από την μαγειρίτσα
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
- Ξεπλένουμε το ρύζι.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια να μαραθούν και αυτά για 5 λεπτά, εδώ προσθέτουμε και το αλάτι.
- Όταν τα λαχανικά έχουν μαραθεί, ρίχνουμε το ρύζι και το νερό.
- Βράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το κομμένο μαρούλι και τον άνηθο και μαγειρεύουμε σε μεσαία φωτιά για 40 λεπτά μέχρι το ρυζάκι να μαλακώσει.
- Σβήνουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Παίρνουμε 100 γρ. από το ζουμάκι και το χτυπάμε μαζί με το λεμόνι και το κασιους βούτυρο.
- Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και δοκιμάζουμε να δούμε εάν θέλει λίγο αλάτι ή πιπέρι.
- Wild Souls x @konasfoodcreations
Καλή απόλαυση!