Αλμυρό

Wild Μαγειρίτσα με Μανιτάρια και Κασιουλέμονο

Χρόνος Εκτέλεσης 60 λεπτά / μερίδες 4 / Βαθμός δυσκολίας: 2/5

Wild Μαγειρίτσα με Μανιτάρια και Κασιουλέμονο
Wild Μαγειρίτσα με Μανιτάρια και Κασιουλέμονο

ΥΛΙΚΑ

Υγρά:

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1,5 λίτρο νερό

Στερεά:

100 γρ. κρεμμύδι ξερό

300 γρ. μαρούλι

270 γρ. μανιτάρια λευκά ή καφέ

30 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος

100 γρ. φρέσκο κρεμμύδι

230 γρ. πράσο

100 γρ. καστανό ρύζι

1/2 κ.γ. αλάτι

Λίγο μαύρο πιπέρι

Για το Kασιουλέμονο:

85 γρ. Κάσιους Βούτυρο

130 γρ. χυμό από 2 λεμόνια

100 γρ. ζουμάκι από την μαγειρίτσα

 

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
  2. Ξεπλένουμε το ρύζι.
  3. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν για 5 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τα μανιτάρια να μαραθούν και αυτά για 5 λεπτά, εδώ προσθέτουμε και το αλάτι.
  5. Όταν τα λαχανικά έχουν μαραθεί, ρίχνουμε το ρύζι και το νερό.
  6. Βράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το κομμένο μαρούλι και τον άνηθο και μαγειρεύουμε σε μεσαία φωτιά για 40 λεπτά μέχρι το ρυζάκι να μαλακώσει.
  7. Σβήνουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.
  8. Παίρνουμε 100 γρ. από το ζουμάκι και το χτυπάμε μαζί με το λεμόνι και το κασιους βούτυρο.
  9. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και δοκιμάζουμε να δούμε εάν θέλει λίγο αλάτι ή πιπέρι.
  10. Wild Souls x @konasfoodcreations

Καλή απόλαυση!

 

Plus Minus Check Open Menu Close Next Angle right Angle down Angle left View More Καλάθι Cart Full

Το καλάθι σου

Facebook Instagram Twitter YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email