Μακαρονάδα με Κιμά Μανιταριών και Κόκκινης Φακής
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 60 ΛΕΠΤΑ / ΜΕΡΙΔΕΣ 4-5 / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5


Υλικά
500 ml χυμός ντομάτας
250 γρ. μανιτάρια λευκά
150 γρ. κόκκινη φακή (1 φλ.)
1 μέτριο κρεμμύδι
1 μέτριο καρότο
1 σκ. σκόρδο
3 κ.σ. Αμυγδαλοβούτυρο Τραγανό
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας ταμάρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μελάσα
1/2 κ.γ. κύμινο
1/4 κ.γ. κουρκουμάς
πιπέρι
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε την φακή από το προηγούμενο βράδυ ή για 1-2 ώρες σε ζεστό νερό και έπειτα την στραγγίζομε καλά.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων αλέθουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, μεταφέρουμε το μείγμα των λαχανικών και τα σοτάρουμε ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα αλέθουμε και αυτά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να τεμαχιστούν τελείως.
- Προσθέτουμε και τα μανιτάρια στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
- Βάζουμε το αμυγδαλοβούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε την κόκκινη φακή, μαζί με τον χυμό ντομάτας και τη μελάσα. Μόλις πάρει μία βράση, σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει η φακή και να δέσει η σάλτσα μας.
- Σερβίρουμε με τα αγαπημένα μας μακαρόνια και απολαμβάνουμε την Wild μακαρονάδα μας!
Wild Souls X Veggie Shark