Αλμυρό, Κυρίως Πιάτα

Μακαρονάδα με Κιμά Μανιταριών και Κόκκινης Φακής

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 60 ΛΕΠΤΑ / ΜΕΡΙΔΕΣ 4-5 / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5

Μακαρονάδα με Κιμά Μανιταριών και Κόκκινης Φακής
Μακαρονάδα με Κιμά Μανιταριών και Κόκκινης Φακής

Υλικά

500 ml χυμός ντομάτας

250 γρ. μανιτάρια λευκά

150 γρ. κόκκινη φακή (1 φλ.)

1 μέτριο κρεμμύδι

1 μέτριο καρότο

1 σκ. σκόρδο

3 κ.σ. Αμυγδαλοβούτυρο Τραγανό 

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας ταμάρι

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. μελάσα

1/2 κ.γ. κύμινο

1/4 κ.γ. κουρκουμάς

πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε την φακή από το προηγούμενο βράδυ ή για 1-2 ώρες σε ζεστό νερό και έπειτα την στραγγίζομε καλά.
  2. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων αλέθουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, μεταφέρουμε το μείγμα των λαχανικών και τα σοτάρουμε ελαφρώς.
  4. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
  5. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα αλέθουμε και αυτά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να τεμαχιστούν τελείως.
  6. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
  7. Βάζουμε το αμυγδαλοβούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  8. Ρίχνουμε την κόκκινη φακή, μαζί με τον χυμό ντομάτας και τη μελάσα. Μόλις πάρει μία βράση, σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  9. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει η φακή και να δέσει η σάλτσα μας.
  10. Σερβίρουμε με τα αγαπημένα μας μακαρόνια και απολαμβάνουμε την Wild μακαρονάδα μας!

Wild Souls X Veggie Shark

Plus Minus Check Open Menu Close Next Angle right Angle down Angle left View More Καλάθι Cart Full

Το καλάθι σου

Facebook Instagram Twitter Tumblr YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email Tik Tok X