Αλμυρό, Κυρίως Πιάτα

Γιουβαρλάκια Φακής με Κασιουλέμονο

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 2 ΩΡΕΣ / ΜΕΡΙΔΕΣ 6-8 / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3/5

Γιουβαρλάκια Φακής με Κασιουλέμονο
Γιουβαρλάκια Φακής με Κασιουλέμονο

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:

120 γρ. ξερή φακή

1 μέτριο κρεμμύδι

120 γρ. ρύζι

7 κ.σ. νιφάδες βρώμης

7 κ.σ. αλεύρι ολικής άλεσης

2 κ.σ. λιναρόσπορος & 5 κ.σ. νερό

1 κ.γ. άνηθος ξερός

1 κ.γ. δυόσμος ξερός

αλάτι, πιπέρι

Για τη σούπα:

3 λίτρα νερό

10 κ.σ. ρύζι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κύβο λαχανικών

3 δαφνόφυλλα

4 καρότα

αλάτι, πιπέρι

Για το κασιουλέμονο:

200 ml  ζουμί από τη σούπα

170 γρ. Κάσιους Βούτυρο

Χυμό από 4 μικρά λεμόνια ή από 2 κανονικά

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τη φακή από το προηγούμενο βράδυ για να φουσκώσει.
  2. Την επόμενη μέρα, βάζουμε σε ένα μπολ τον λιναρόσπορο με το νερό και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να πήξει.
  3. Βράζουμε και σουρώνουμε καλά το ρύζι, θέλουμε να φύγουν όλα τα υγρά του.
  4. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε και τη φακή που έχουμε μουλιάσει.
  5. Μεταφέρουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων την μουλιασμένη φακή, το κρεμμύδι κομμένο κομμάτια και πολτοποιούμε.
  6. Μεταφέρω το μείγμα της φακής σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  7. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για τουχάχιστον μία ώρα ή για όλο το βράδυ.
  8. Μόλις το μείγμα σφήξει, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
  9. Φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια όσο γίνεται στο ίδιο μέγεθος (30-35 γρ.) το καθένα για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  10. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε, θα είναι μαλακά, αλλά όσο περνάει η ώρα θα σφίγγουν.
  11. Μόλις κρυώσουν τελείως, ξεκινάμε τη σούπα μας.
  12. Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το νερό.
  13. Βάζουμε μέσα όλα τα υλικά για τη σούπα (εκτός από τα κεφτεδάκια) και μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά.
  14. Μετά το δεκάλεπτο, χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια. Τα αφήνω να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
  15. Μόλις περάσει και το τέταρτο, παίρνουμε λίγο ζουμάκι από τη σούπα και το ανακατεύω καλά σε ένα μπολάκι, μαζί με τον χυμό από τα λεμόνια και το βούτυρο κάσιους.
  16. Ρίχνουμε το μείγμα στη σούπα, σιγοβράζουμε για ακόμη 5 λεπτά και τα γιουβαρλάκια μας είναι έτοιμα!

Wild Souls X Veggie Shark

Plus Minus Check Open Menu Close Next Angle right Angle down Angle left View More Καλάθι Cart Full

Το καλάθι σου

Facebook Instagram Twitter Tumblr YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email Tik Tok X