Αλμυρό

Wild Γλυκοπατάτες στο Φούρνο με Σκόρδο, Σουσάμι και Ντρέσινγκ από Αμυγδαλοβούτυρο

Χρόνος Εκτέλεσης 60 λεπτά / 5-6 μερίδες / Βαθμός δυσκολίας: 1/5

Wild Γλυκοπατάτες στο Φούρνο με Σκόρδο, Σουσάμι και Ντρέσινγκ από Αμυγδαλοβούτυρο
Wild Γλυκοπατάτες στο Φούρνο με Σκόρδο, Σουσάμι και Ντρέσινγκ από Αμυγδαλοβούτυρο

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 5-6 ΜΕΡΙΔΕΣ

1 κιλό γλυκοπατάτες

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.γ. σκόνη σκόρδο

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. κύμινο

2 κ.σ. σησαμέλαιο

 

Για την σάλτσα καρπών:

50 γρ. αμυγδαλοβούτυρο

10 γρ. σησαμέλαιο

20 γρ. ταχίνι με φυτικές ίνες

30 γρ. χυμό λεμόνι

50 γρ. μέλι από άγρια βότανα Μάνης

½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά

½ κ.γ. σκόνη σκόρδο

5 γρ. σόγια

½ κ.γ. αλάτι

25 – 35 ml. νερό ανάλογα με την υφή που θέλετε

 

Σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

 

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
  2. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος.
  3. Κόβουμε σε μεσαίες φέτες τις γλυκοπατάτες μας (κυδωνάτες)
  4. Περιχύνουμε με το λάδι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  5. Απλώνουμε σε μία στρώση τις πατάτες και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα (40-55 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σας και το μέγεθος που τις έχετε κόψει)
  6. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα συστατικά της σάλτσας.
  7. Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες σερβίρουμε σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με την σάλτσα.
  8. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι.
  9. Συνοδεύει τέλεια το wild ρολό από μανιτάρια, φακές και καρύδια με glaze από μαρμελάδα βερίκοκο και αμυγδαλοβούτυρο
  10. Wild Souls x @konasfoodcreations

Καλή απόλαυση!

Plus Minus Check Open Menu Close Next Angle right Angle down Angle left View More Καλάθι Cart Full

Το καλάθι σου

Facebook Instagram Twitter YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email