Wild Γλυκοπατάτες στο Φούρνο με Ντρέσινγκ Αμυγδαλοβούτυρου
Χρόνος Εκτέλεσης 60 λεπτά / μερίδες 5-6 / Βαθμός δυσκολίας: 1/5


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γλυκοπατάτες
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. σκόνη σκόρδο
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. κύμινο
2 κ.σ. Σησαμέλαιο
Για την σάλτσα καρπών:
50 γρ. Αμυγδαλοβούτυρο
10 γρ. Σησαμέλαιο
20 γρ. Ταχίνι με φυτικές ίνες
30 γρ. χυμό λεμόνι
50 γρ. Μέλι από Άγρια Βότανα Μάνης
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
5 γρ. σόγια
1/2 κ.γ. αλάτι
25 – 35 ml. νερό ανάλογα με την υφή που θέλετε
Για το σερβίρισμα:
Σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
- Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος.
- Κόβουμε σε μεσαίες φέτες τις γλυκοπατάτες μας (κυδωνάτες)
- Περιχύνουμε με το λάδι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
- Απλώνουμε σε μία στρώση τις πατάτες και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα (40-55 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σας και το μέγεθος που τις έχετε κόψει)
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα συστατικά της σάλτσας.
- Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες σερβίρουμε σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με την σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Συνοδεύει τέλεια το wild “ρολό” από μανιτάρια, φακές και καρύδια με glaze από μαρμελάδα βερίκοκο και αμυγδαλοβούτυρο
- Wild Souls x @konasfoodcreations
Καλή απόλαυση!