Αλμυρό

Μπρουσκέτα με Ντομάτα και Ροδάκινο

Χρόνος Εκτέλεσης 15 λεπτά / Μερίδες 2 / Βαθμός δυσκολίας: 1/5

Μπρουσκέτα με Ντομάτα και Ροδάκινο
Μπρουσκέτα με Ντομάτα και Ροδάκινο

ΥΛΙΚΑ

Υγρά:

80 γρ. τυρί κρέμα με κάσιους βούτυρο

30 ml σησαμέλαιο 

Στερεά:

2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι

1 σκελίδα σκόρδο

1 ντομάτα

1 ροδάκινο

5-8 φύλλα φρέσκου βασιλικού

Μία πρέζα αλάτι

Λίγο πιπέρι

Λίγο μπούκοβο

30 γρ φυστίκι αιγίνης ψημένο

Για το dressing:

1 κ.γ. σησαμέλαιο 

4 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο

1 κ.γ. μέλι από αγριολούλουδα ολύμπου ( εναλλακτικά σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης )

Εκτέλεση

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο βαθμούς στον αέρα .
  2. Κόβουμε δύο φέτες ψωμιού ολικής άλεσης με προζύμι και την τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  3. Ρίχνουμε κατα μήκος της κάθε φέτας σησαμέλαιο και τριμμένο σκόρδο.
  4. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.
  5. Κόβουμε σε λεπτές φέτες την ντομάτα, το ροδάκινο και ψιλοκόβουμε τον βασιλικό.
  6. Για το dressing αναμειγνύουμε σε ένα μπολάκι το βαλσάμικο, το μέλι και το σησαμέλαιο.
  7. Μόλις οι φέτες ψωμιού είναι έτοιμες, αλείφουμε στην κάθεμια κρέμα τυριού, τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας και ροδάκινου την μία μετά την άλλη και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο.
  8. Σερβίρουμε με χοντροκομμένα φυστίκια αιγίνης και το dressing που φτιάξαμε.

Καλή απόλαυση!

Παρακαλούθησε την wild εκτέλεση της συνταγής σε video στο instagram

Plus Minus Check Open Menu Close Next Angle right Angle down Angle left View More Καλάθι Cart Full

Το καλάθι σου

Facebook Instagram Twitter YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email