Γλυκό

Wild Ice Cream Cup

Χρόνος Εκτέλεσης 40 λεπτά / 8-10 χωνάκια των 30-35 γρ. / Βαθμός δυσκολίας: 2/5

Wild Ice Cream Cup
Wild Ice Cream Cup

ΥΛΙΚΑ

Υγρά:

50 γρ. αμυγδαλοβούτυρο 

40 γρ. σιρόπι Αγαύης

90 ml νερό 

⅓ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

30 ml σησαμέλαιο

Στερεά:

140 γρ. αλεύρι βρώμης

Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ο βαθμούς στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της συνταγής.
  3. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ, μέχρι η βρώμη να απορροφήσει όλη την υγρασία του μείγματος και να δημιουργηθεί ένα μαλακό ζυμαράκι.
  4. Το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά .
  5. Παίρνουμε μια φόρμα για κεκάκια και την γυρνάμε ανάποδα καθώς θα χρησιμοποιήσουμε την αντίθετη πλευρά της. Με ένα πινέλο αλείφουμε με σησαμέλαιο κάθε ανάποδη θήκη.
  6. Από το ζυμάρι που έχουμε δημιουργήσει, φτιάχνουμε μπαλάκια των 30 γραμμαρίων περίπου, τα ανοίγουμε με το χέρι μας και τα εφαρμόζουμε πάνω από κάθε ανάποδη θήκη
  7. Δημιουργούμε ωραίο σχήμα με το χέρι μας ή με ένα πιρούνι. Σημαντικό είναι να κάνουμε κάποιες τρύπες στο πάνω μέρος για να μην υπάρχει αέρας ανάμεσα στη ζύμη και στο σκεύος.
  8. Ψήνουμε για 25-35 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγάνα. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τη θερμοκρασία του κάθε φούρνου, τον χρόνο προθέρμανσής του και το πάχος που έχουμε δώσει στα χωνάκια. Καλό είναι μετά τα 20 λεπτά να τα παρακολουθούμε έτσι ώστε να βγάλουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  9. Σερβίρουμε με το Wild παγωτό μας!

Καλή απόλαυση!

Plus Minus Check Open Menu Close Next Angle right Angle down Angle left View More Καλάθι Cart Full

Το καλάθι σου

Facebook Instagram Twitter YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email