Wild Ice Cream with Coconut and Mango
Χρόνος Εκτέλεσης 30 λεπτά - Χρόνος αναμονής 6-8 ώρες / Μερίδες 10 / Βαθμός δυσκολίας: 2/5
ΥΛΙΚΑ
800 ml γάλα καρύδας σε κονσέρβα
100 γρ. Ταχίνι με Καρύδα
230 γρ. Μαρμελάδα Μάνγκο
100 γρ. Κάσιους Ωμά
Ξύσμα και xυμός από μισό λάιμ
Για το σερβίρισμα:
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καρύδας και τα κάσιους και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τις εστίες και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε μπλέντερ μαζί με το ταχίνι καρύδα και ομογενοποιούμε μέχρι να γίνει μία λεία ρευστή κρέμα.
- Από το μπλέντερ μεταφέρουμε το μείγμα μας πάλι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, τη μαρμελάδα μάνγκο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια του και “σφραγίζουμε” με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε στην κατάψυξη και κάνουμε υπομονή για 6-8 ώρες.
- Για να σερβίρουμε βγάζουμε τη φόρμα για 10-15 λεπτά πριν στον πάγκο της κουζίνας μας, παρόλα αυτά όσο πιο ζεστός είναι ο χώρος μας τόσο πιο γρήγορα θα απολαύσουμε το παγωτάκι μας.
- Σερβίρουμε κατευθείαν στο wild χωνάκι μας ή ακόμη καλύτερα περιχύνουμε extra μαρμελάδα μάνγκο και χοντροσπασμένα φυστίκια αιγίνης κι έτσι όλες οι wild υφές θα μας ταξιδέψουν στο απόλυτο καλοκαιρινό vibe!
Καλή απόλαυση!
Δείτε την wild εκτέλεση της συνταγής σε video στο instagram!