Γλυκό

Wild Ice Cream with Coconut and Mango

Χρόνος Εκτέλεσης 30 λεπτά - Χρόνος αναμονής 6-8 ώρες / Μερίδες 10 / Βαθμός δυσκολίας: 2/5

Wild Ice Cream with Coconut and Mango
Wild Ice Cream with Coconut and Mango

ΥΛΙΚΑ

800 ml γάλα καρύδας σε κονσέρβα

100 γρ. ταχίνι με καρύδα

230 γρ. μαρμελάδα μάνγκο

100 γρ. κάσιους ωμά

Ξύσμα και xυμός από μισό λάιμ

Για το σερβίρισμα, προαιρετικά:

Μαρμελάδα μάνγκο

Φυστίκι αιγίνης

Εκτέλεση

 

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καρύδας και τα κάσιους, μεταφέρουμε στις εστίες και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει λίγο.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σε μπλέντερ μαζί με το ταχίνι με καρύδα και ομογενοποιούμε μέχρι να γίνει μία λεία ρευστή κρέμα.
  4. Από το μπλέντερ μεταφέρουμε το μείγμα μας πάλι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, τη μαρμελάδα μάνγκο και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  5. Μεταφέρουμε το ολοκληρωμένο πλέον μείγμα σε αντικολλητική φόρμα, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια του και “σφραγίζουμε” με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.
  6. Για να σερβίρουμε βγάζουμε τη φόρμα για 10-15 λεπτά πριν στον πάγκο της κουζίνας μας, παρόλα αυτά ο χρόνος αυτός εξαρτάται από τις ώρες που είναι στη κατάψυξη το παγωτό και τη θερμοκρασία του χώρου μας.
  7. Σερβίρουμε ως έχει ή με extra μαρμελάδα μάνγκο και φυστίκι αιγίνης, ανάλογα τις προτιμήσεις.

Καλή απόλαυση!

Plus Minus Check Open Menu Close Next Angle right Angle down Angle left View More Καλάθι Cart Full

Το καλάθι σου

Facebook Instagram Twitter YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email