Γλυκό, Πρωινό και Brunch, Μπισκότα, Κέικ και Γκρανόλα
Wild Γκρανόλα 6 Υλικών
Χρόνος εκτέλεσης 50 λεπτά / Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Υλικά
Υγρά:
5 κ.σ. Tαχίνι με Mέλι
Στερεά:
2 κούπες νιφάδες βρώμης
2 κούπες ξηρούς καρπούς (Αμύγδαλα Ωμά και ηλιόσπορος )
1 κ.σ. Σουσάμι
50 γρ. cranberries
50 γρ. χουρμάδες
50 γρ. καρύδα
1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
- Παίρνουμε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και βάζουμε μέσα βρώμη – ξηρούς καρπούς – κανέλα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ταχίνι με μέλι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας.
- Σε ένα ταψί απλώνουμε το μείγμα και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 150° C.
- Στα πρώτα 20 λεπτά βγάζουμε το ταψί, ανακατεύουμε το μείγμα και βάζουμε ξανά στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και πριν κρυώσει, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε ξανά.
- Αφήνουμε να κρυώσει για αρκετή ώρα.
- Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε σκέτο μέλι.