Γλυκό

Wild Gingerbread House

Xρόνος εκτέλεσης 3-4 ώρες / 1 μικρό μπισκοτένιο σπιτάκι / Βαθμός δυσκολίας: 4/5

Wild Gingerbread House
Wild Gingerbread House

ΥΛΙΚΑ                                                             

Για το μπισκότο: 

220 γρ. αλεύρι βρώμης

50 γρ. άμυλο ταπιόκας

2 κ.γ. κανέλα

2 κ.γ. τζίντζερ 

1/2 κ.γ. γαρύφαλλο

1/3 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. σόδα          

1,5 κ.σ. λιναρόσπορος  

120 γρ. Ταχίνι με Χαρουπόμελο

280 γρ. Μαρμελάδα Μήλο-Κανέλα

Για την σύνθεση:

80 γρ. Κάσιους βούτυρο

80 γρ. Ταχίνι με Χαρουπόμελο 

60 γρ. Αλεύρι βρώμης

Για τη διακόσμηση:

Ινδοκάρυδο

Καρύδια

Πεκάν

Κάσιους Βούτυρο

Εκτέλεση

Κεφάλαιο 1ο

Ζυμαράκι μου καλό, ζυμαράκι μαλακό

  1. Αλέθουμε την βρώμη μέχρι να γίνει αλεύρι. Κρατάμε στην άκρη 80 γρ. και την υπόλοιπη την ανακατεύουμε με την σόδα και το άμυλο ταπιόκας.
  2. Ρίχνουμε τη μαρμελάδα σε μια κατσαρόλα μαζί με 120 γρ. ταχίνι, τα μπαχαρικά και τον λιναρόσπορο.
  3. Μεταφέρουμε στις εστίες σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για περίπου 5 – 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να ρευστοποιηθεί. 
  4. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το στερεό μείγμα μέσα στο υγρό και ανακατεύουμε παράλληλα με μία μαρίζ.
  5. Μόλις δημιουργηθεί η ζύμη, την μεταφέρουμε σε μια λαδόκολλα, τυλίγουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Κεφάλαιο 2ο

Κόψιμο, ράψιμο και ψήσιμο!

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  2. Χωρίζουμε το ζυμαράκι μας σε δύο ίσα μέρη και ανοίγουμε με έναν πλάστη το καθένα ξεχωριστά σε πάχος περίπου ½ εκ. Χρησιμοποιούμε ένα κομμάτι λαδόκολλας από κάτω και ένα από πάνω για να μην μας κολλάει.
  3. Για να δημιουργήσουμε τα σχήματα για το σπιτάκι, ακουμπάμε πάνω στο ζυμάρι που έχουμε ανοίξει την κάθε κάρτα και κόβουμε περιμετρικά με ένα μαχαιράκι. Συγκεκριμένα κόβουμε:
    1. 2 φορές την κάρτα με τον αριθμό 1, δημιουργώντας έτσι το μπροστινό και το πίσω μέρος του μπισκοτένιου μας σπιτιού,
    2. 2 φορές την κάρτα με τον αριθμό 2 για τους πλαϊνούς τοίχους,
    3. 2 φορές την κάρτα με τον αριθμό 3 για την σκεπή,
    4. 3 φορές την κάρτα με τον αριθμό 4 για να δημιουργήσουμε μία τρισδιάστατη είσοδο,
    5. 1 φορά την κάρτα με τον αριθμό 5 για την πόρτα.
  4. Σειρά τώρα έχουν τα παράθυρα:
    1.  Με το σχήμα 6 χαράζουμε τα παράθυρα και στους δύο τοίχους στα σημεία που φαίνονται στην κάρτα 2. 
    2. Με το σχήμα 7 χαράζουμε το παράθυρο στο σημείο που φαίνεται στη κάρτα 1, μόνο για το μπροστινό μέρος του σπιτιού.

*Σημαντικό είναι να μην αφαιρέσουμε την ζύμη των παραθύρων γιατί έτσι θα διατηρηθεί καλύτερα το σχήμα τους.

  1. Με τη ζύμη που περισσεύει χαράζουμε δεντράκια ή ό,τι άλλο θέλουμε.
  2. Ψήνουμε όλα τα σχήματα σε δύο δόσεις, σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, για 15-20 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Πριν κρυώσουν αφαιρούμε προσεκτικά με ένα μαχαιράκι τα παράθυρα, καθώς είναι πιο εύκολη η διαδικασία όσο είναι ακόμα ζεστά τα μπισκότα.

Κεφάλαιο 3ο

Ώρα για χτίσιμο!

  1. Προετοιμάζουμε την “κόλλα” που θα ενώσει όλα τα κομμάτια ανακατεύοντας 60 γρ. από το αλεύρι βρώμης που είχαμε αφήσει στην άκρη με 80 γρ. κάσιους βούτυρο και 80 γρ. ταχίνι.

*Από εδώ και πέρα θα ονομάσουμε την “κόλλα”, βουτυρένια πάστα.

  1. “Λιμάρουμε” πολύ προσεκτικά το κάθε κομμάτι με ένα ψιλό τρίφτη ισιώνοντας έτσι την κάθε πλευρά. Αυτή η διαδικασία βοηθάει πολύ στην ένωση των κομματιών.
  2. Κολλάμε την πόρτα στην πρόσοψη του σπιτιού (με το αστερένιο παράθυρο).
  3. Για να χτίσουμε σωστά το σπιτάκι μας τα βήματα είναι τα εξής:
    1. Παίρνουμε την πρόσοψη και βάζουμε με ένα μαχαιράκι βουτυρένια πάστα, στο κάτω μέρος που θα ακουμπήσει στην επιφάνεια που έχουμε επιλέξει αλλά και στο δεξί εσωτερικό μέρος. Κολλάμε και στερεώνουμε με ένα Wild βαζάκι.
    2. Συνεχίζουμε με τον δεξί πλαϊνό τοίχο βάζοντας και σε αυτόν πάστα στο κάτω μέρος και στη δεξιά εσωτερική πλευρά. Κολλάμε την αριστερή εξωτερική πλευρά του, στο εσωτερικό δεξί μέρος την πρόσοψης δημιουργώντας έτσι ένα Γ. Στερεώνουμε πάλι με ένα wild βαζάκι.
    3. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και με το πίσω μέρος και με τον δεύτερο πλαϊνό τοίχο. Υπάρχει μια διαδοχικότητα στον τρόπο που κολλάμε τα κομμάτια, πρέπει να θυμόμαστε ότι: δεξιά εσωτερική πλευρά κολλάει με εξωτερική αριστερή πλευρά. 
    4. Μόλις ενωθούν τα θεμέλια και πριν βάλουμε και την σκεπή, γεμίζουμε ελαφρώς τις εσωτερικές γωνίες με βουτυρένια πάστα έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά.
    5. Εφαρμόζουμε πάστα περιμετρικά στις κορυφές και τοποθετούμε τα δύο κομμάτια της σκεπής κρατώντας τα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να στερεωθούν.
    6. Συμπληρώνουμε στα κενά όπου χρειάζεται και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Κεφάλαιο 4ο

Let’s have more fun!

  1. Με την πάστα που μας έχει μείνει κολλάμε πάνω στο σπιτάκι μας καρύδια και πεκάν με όποιον τρόπο θέλουμε.
  2. Χρησιμοποιούμε ταχίνι ή κάσιους βούτυρο για να κολλήσουμε ινδοκάρυδο στο σπιτάκι μας, για το εφέ του χιονιού.
  3. Αφήνουμε την φαντασία μας ελεύθερη και δημιουργούμε το πιο wild και μοναδικό μπισκοτένιο σπιτάκι. Βάλε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, γέμισε το ποτήρι σου με τσάι ή κόκκινο κρασί και απόλαυσε αυτή τη στιγμή που μοιράζεσαι με τους πιο αγαπημένους σου ανθρώπους στον κόσμο.

Μύρισε, γεύσου, άκου και ζήσε την κάθε στιγμή!

Παρακαλούθησε την wild εκτέλεση της συνταγής σε video στο instagram!

Plus Minus Check Open Menu Close Next Angle right Angle down Angle left View More Καλάθι Cart Full

Το καλάθι σου

Facebook Instagram Twitter Tumblr YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email