Σαλάτα Καρπούζι με Ταχίνι Chia
Χρόνος εκτέλεσης 20 λεπτά / Μερίδες 3-4/ Βαθμός δυσκολίας: 1/5


ΥΛΙΚΑ
Υγρά:
80 γρ. ταχίνι με σπόρους τσία
Χυμός και ξύσμα από ένα λάιμ
Στερεά:
1 κιλό καρπούζι κομμένο σε κύβους
200 γρ. ψιλοκομμένο αγγούρι
60 γρ. κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
30 γρ. κάπαρη
8-10 ψιλοκομμένα φύλλα μέντας
200 γρ. τυρί από κάσιους κομμένο σε κυβάκια
40 γρ. ψημένα και χοντροκομμένα κάσιους
40 γρ. ψημένα και χοντροκομμένα φυστίκια αιγίνης
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε ομοιόμορφους κύβους το καρπούζι και σε μικρά κυβάκια το τυρί από κάσιους. Ψιλοκόβουμε το αγγούρι, την μέντα και σε λεπτές ροδέλες το κρεμμύδι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε όλα τα παραπάνω, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, την κάπαρη και τη μισή ποσότητα των καρπών.
- Ανακατεύουμε καλά με δύο κουτάλες, ή ακόμη πιο wild, με τα χέρια μας.
- Περιχύνουμε στη σαλάτα μας το ταχίνι με σπόρους chia και σερβίρουμε με τα υπόλοιπα χοντροκομμένα κάσιους και φυστίκια αιγίνης.
Καλή απόλαυση!
Παρακαλούθησε την wild εκτέλεση της συνταγής σε video στο instagram