Αλμυρό, Wild Snacks, Wine Platter
Wild Τυρί από Κάσιους με Ανοιξιάτικα Μυρωδικά
Χρόνος εκτέλεσης 20 λεπτά - αναμονή στο ψυγείο 1 ώρα / Υλικά για 1 κεφάλι τυρί / Βαθμός δυσκολίας: 3/5
ΥΛΙΚΑ
Υγρά:
20 γρ. Κάσιους Βούτυρο
20 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
60 γρ. χυμός λεμόνι
300 ml. νερό
Στερεά:
150 γρ. Κάσιους Ωμά
60 γρ. κορν φλάουρ
20 γρ. διατροφική μαγιά
8-12 γρ. αλάτι (ανάλογα τις προτιμήσεις σας)
1/3 κ.γ. σκόνη σκόρδου
Για το σερβίρισμα:
θυμάρι – δεντρολίβανο – ρίγανη – πάπρικα – σουσάμι
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα συστατικά σε ένα καλό μπλέντερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα χωρίς κομματάκια.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Μετά από λίγα λεπτά, θα αλλάξει υφή και θα γίνει πηχτή πάστα.
- Μεταφέρουμε την πάστα σε ένα πιάτο – τάπερ που έχουμε λαδώσει καλά.
- Πατάμε καλά με μία σπάτουλα να πάει παντού το μείγμα για να πάρει όμορφο σχήμα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει τελείως.
- Στη συνέχεια, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με μερικά βότανα, μπαχαρικά κλπ.
- Όσο κάθεται στο ψυγείο θα σφίγγει και θα γίνεται πιο νόστιμο.
- Wild Souls x @konasfoodcreations
Καλή απόλαυση!