Αλμυρό, Wild Snacks, Wine Platter

Wild Τυρί από Κάσιους με Ανοιξιάτικα Μυρωδικά

Χρόνος εκτέλεσης 20 λεπτά - αναμονή στο ψυγείο 1 ώρα / Υλικά για 1 κεφάλι τυρί / Βαθμός δυσκολίας: 3/5

Wild Τυρί από Κάσιους με Ανοιξιάτικα Μυρωδικά
Wild Τυρί από Κάσιους με Ανοιξιάτικα Μυρωδικά

ΥΛΙΚΑ

Υγρά:

20 γρ. Κάσιους Βούτυρο

20 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

60 γρ. χυμός λεμόνι

300 ml. νερό

Στερεά:

150 γρ. Κάσιους Ωμά

60 γρ. κορν φλάουρ

20 γρ. διατροφική μαγιά

8-12 γρ. αλάτι (ανάλογα τις προτιμήσεις σας)

1/3 κ.γ. σκόνη σκόρδου

Για το σερβίρισμα:

θυμάρι – δεντρολίβανο – ρίγανη – πάπρικα – σουσάμι

 

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα συστατικά σε ένα καλό μπλέντερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα χωρίς κομματάκια.
  2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε.
  3. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  4. Μετά από λίγα λεπτά, θα αλλάξει υφή και θα γίνει πηχτή πάστα.
  5. Μεταφέρουμε την πάστα σε ένα πιάτο – τάπερ που έχουμε λαδώσει καλά.
  6. Πατάμε καλά με μία σπάτουλα να πάει παντού το μείγμα για να πάρει όμορφο σχήμα.
  7. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει τελείως.
  8. Στη συνέχεια, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με μερικά βότανα, μπαχαρικά κλπ.
  9. Όσο κάθεται στο ψυγείο θα σφίγγει και θα γίνεται πιο νόστιμο.
  10. Wild Souls x @konasfoodcreations

Καλή απόλαυση!

Plus Minus Check Open Menu Close Next Angle right Angle down Angle left View More Καλάθι Cart Full

Το καλάθι σου

Facebook Instagram Twitter Tumblr YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email Tik Tok X