Μέλι από Άγριο Θυμάρι Κρήτης
Το νοτιότερο σημείο της Ελλάδας και για κάποιους ένα από τα ομορφότερα νησιά του κόσμου, είναι η Κρήτη.
-Εάν δεν έχεις κάνει ακόμα εκείνο το roadtrip, σε συμβουλεύουμε να το βάλεις στο πρόγραμμα!-
Στην Κρητική κουζίνα, το Μέλι ζει μεγάλες στιγμές, καθώς αποτελεί το μυστικό συστατικό που οι Κρητικοί προσθέτουν σε γλυκές αλλά και σε αλμυρές λιχουδιές και τις αποθεώνουν.
Διατροφική Επισήμανση | Ανά 100 g |
---|---|
Ενέργεια | 1437kJ/338kcal |
Λιπαρά | 0g |
Εκ των οποίων κορεσμένα | 0g |
Υδατάνθρακες | 84,0g |
Εκ των οποίων σάκχαρα | 65,0g |
Πρωτεΐνες | 0,5g |
Αλάτι | 0g |
Ξεχωριστό, ιδιαίτερο και άκρως περιζήτητο το Κρητικό, θυμαρίσιο Μέλι είναι ένα από τα καλύτερης ποιότητας Μέλια που συναντά κανείς στα ελληνικά εδάφη. (Η πληροφορία της ημέρας, θέλει τους πρόγονους μας να έχουν δώσει στο θυμάρι το όνομα του από το ρήμα «θύω» που σημαίνει «ευωδιάζω». Όσο για το μαγικό τοπίο της Κρήτης, θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει ως το λούνα παρκ των μελισσών! Άλλωστε στην Κρητική και Μινωική μυθολογία, οι ήρωες έβαζαν αρκετό Μέλι και αμβροσία στην διατροφή τους.
Απόλαυσε το!
Το Wild ή αλλιώς «Άγριο Θυμάρι Κρήτης» είναι μια σπαρταριστή απόδειξη του πόσο θεϊκά γευστικό μπορεί να είναι ένα Μέλι! Το βαθύ χρυσό του χρώμα σε προσκαλούν να έρθεις κοντά του για να το παρατηρήσεις καλύτερα, το σαγηνευτικό του άρωμα του σε μαγνητίζει, ενώ η έντονη και βαθιά γεύση του με νότες καραμέλας, θα σε κάνουν να το ερωτευτείς για πάντα. Με άλλα λόγια, αν το «Άγριο Θυμάρι Κρήτης» ήταν rockstar, εσύ θα ήσουν ορκισμένη/ος groupie του!