Αλμυρό, Wild Snacks, Wine Platter
Wild Chutney Σύκο
Χρόνος εκτέλεσης 30 λεπτά / Για 1 wild βαζάκι / Βαθμός δυσκολίας: 2/5


ΥΛΙΚΑ
Υγρά:
200 γρ. Μαρμελάδα Σύκο
1 κ.σ. Σησαμέλαιο
45 ml μηλόξυδο
Ξύσμα και χυμός από μισό λάιμ
70 ml νερό
Στερεά:
200 γρ. κρεμμύδι
25 γρ. σταφίδες ξανθές
1/3 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1/2 κ.γ σκόνη τζίντζερ
1/3 κ.γ. σκόνη σκόρδου
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες, το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μεταφέρουμε στις εστίες της κουζίνας.
- Σοτάρουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, για περίπου δέκα λεπτά. Κατά τη διάρκεια προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να το απορροφήσει όλο και να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Μόλις γίνει αυτό ρίχνουμε στο τηγάνι μας το σησαμέλαιο, τις σταφίδες, το μπούκοβο, το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Αμέσως μετά σβήνουμε με το ξύδι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως.
- Τέλος ρίχνουμε τη μαρμελάδα σύκο, το λάιμ και το αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει, για τουλάχιστον 10 λεπτά.
- Αποθηκεύουμε το chutney σε βαζάκι και αφού κρυώσει, συντηρούμε στο ψυγείο. Ιδανικά καταναλώνουμε σε λιγότερο από μία εβδομάδα.
- Τοτέλειο συνοδευτικό για ένα Wild πλατό.
Δείτε την wild εκτέλεση της συνταγής σε video στο instagram!
Καλή απόλαυση!