Αλμυρό

Wild Chutney Σύκο

Χρόνος εκτέλεσης 30 λεπτά/ Υλικά για 1 βαζάκι των 300 γρ. / Βαθμός δυσκολίας: 2/5

Wild Chutney Σύκο
Wild Chutney Σύκο

ΥΛΙΚΑ

Υγρά:

200 γρ. μαρμελάδα σύκο

1 κ.σ. σησαμέλαιο

45 ml μηλόξυδο

Ξύσμα και χυμός από μισό λάιμ

70 ml νερό

Στερεά:

200 γρ. κρεμμύδι

25 γρ. σταφίδες ξανθές

⅓ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. μπούκοβο

½ κ.γ σκόνη τζίντζερ

⅓ κ.γ. σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση

 

  1. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες, το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μεταφέρουμε στις εστίες της κουζίνας.
  2. Σοτάρουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, για περίπου δέκα λεπτά. Κατά τη διάρκεια προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να το απορροφήσει όλο και να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  3. Μόλις γίνει αυτό ρίχνουμε στο τηγάνι μας το σησαμέλαιο, τις σταφίδες, το μπούκοβο, το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Αμέσως μετά σβήνουμε με το ξύδι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως.
  4. Τέλος ρίχνουμε τη μαρμελάδα σύκο, το λάιμ και το αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει, για τουλάχιστον 10 λεπτά. 
  5. Αποθηκεύουμε το chutney σε βαζάκι και αφού κρυώσει, συντηρούμε στο ψυγείο. Ιδανικά καταναλώνουμε σε λιγότερο από μία εβδομάδα.
  6. Τέλειο συνοδευτικό για ένα απόλυτα Wild πλατό.

Καλή απόλαυση!

Plus Minus Check Open Menu Close Next Angle right Angle down Angle left View More Καλάθι Cart Full

Το καλάθι σου

Facebook Instagram Twitter YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email