Μπιφτέκι Παντζαριού για Wild Burger
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 40 ΛΕΠΤΑ / ΜΕΡΙΔΕΣ 4 / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5
Υλικά
100 γρ. βρασμένο παντζάρι
100 γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα
60 γρ. νιφάδες βρώμης
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κ.σ. γεμάτη Ταχίνι με Σπόρους Chia
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. σκόνη σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα φασόλια και την επόμενη μέρα τα βράζουμε.
- Βράζουμε ή ψήνουμε τα παντζάρια μέχρι να μαλακώσουν.
- Μεταφέρουμε τα παντζάρια, τα φασόλια και το κρεμμύδι στον επεξεργαστή τροφίμων και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σχεδόν κρέμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις νιφάδες βρώμης, τα μπαχαρικά και το Ταχίνι με Σπόρους Τσία.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 15 λεπτά το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
- Πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να σφίξουν.
- Φτιάχνουμε το πιο τέλειο μπέργκερ με τα αγαπημένα μας υλικά – σίγουρα μαγιονέζα από κάσιους – και απολαμβάνουμε!
Wild Souls X Veggie Shark