Γιουβαρλάκια Φακής με Κασιουλέμονο
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 2 ΩΡΕΣ / ΜΕΡΙΔΕΣ 6-8 / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3/5


Υλικά
Για τα κεφτεδάκια:
120 γρ. ξερή φακή
1 μέτριο κρεμμύδι
120 γρ. ρύζι
7 κ.σ. νιφάδες βρώμης
7 κ.σ. αλεύρι ολικής άλεσης
2 κ.σ. λιναρόσπορος & 5 κ.σ. νερό
1 κ.γ. άνηθος ξερός
1 κ.γ. δυόσμος ξερός
αλάτι, πιπέρι
Για τη σούπα:
3 λίτρα νερό
10 κ.σ. ρύζι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κύβο λαχανικών
3 δαφνόφυλλα
4 καρότα
αλάτι, πιπέρι
Για το κασιουλέμονο:
200 ml ζουμί από τη σούπα
170 γρ. Κάσιους Βούτυρο
Χυμό από 4 μικρά λεμόνια ή από 2 κανονικά
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τη φακή από το προηγούμενο βράδυ για να φουσκώσει.
- Την επόμενη μέρα, βάζουμε σε ένα μπολ τον λιναρόσπορο με το νερό και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να πήξει.
- Βράζουμε και σουρώνουμε καλά το ρύζι, θέλουμε να φύγουν όλα τα υγρά του.
- Σουρώνουμε και ξεπλένουμε και τη φακή που έχουμε μουλιάσει.
- Μεταφέρουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων την μουλιασμένη φακή, το κρεμμύδι κομμένο κομμάτια και πολτοποιούμε.
- Μεταφέρω το μείγμα της φακής σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για τουχάχιστον μία ώρα ή για όλο το βράδυ.
- Μόλις το μείγμα σφήξει, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
- Φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια όσο γίνεται στο ίδιο μέγεθος (30-35 γρ.) το καθένα για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε, θα είναι μαλακά, αλλά όσο περνάει η ώρα θα σφίγγουν.
- Μόλις κρυώσουν τελείως, ξεκινάμε τη σούπα μας.
- Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το νερό.
- Βάζουμε μέσα όλα τα υλικά για τη σούπα (εκτός από τα κεφτεδάκια) και μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά.
- Μετά το δεκάλεπτο, χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια. Τα αφήνω να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
- Μόλις περάσει και το τέταρτο, παίρνουμε λίγο ζουμάκι από τη σούπα και το ανακατεύω καλά σε ένα μπολάκι, μαζί με τον χυμό από τα λεμόνια και το βούτυρο κάσιους.
- Ρίχνουμε το μείγμα στη σούπα, σιγοβράζουμε για ακόμη 5 λεπτά και τα γιουβαρλάκια μας είναι έτοιμα!
Wild Souls X Veggie Shark