Γλυκό, Μπισκότα, Κέικ και Γκρανόλα

Κέικ με Πραλίνα Φουντουκιού

Xρόνος εκτέλεσης 1 ώρα και 30 λεπτά / Βαθμός δυσκολίας: 2/5

Κέικ με Πραλίνα Φουντουκιού
Κέικ με Πραλίνα Φουντουκιού

ΥΛΙΚΑ

Υγρά:
100 ml Σησαμέλαιο
140 γρ. Μέλι από Αγριολούλουδα Ολύμπου ή 160 γρ. σιρόπι σφενδάμου
250 ml φυτικό γάλα (1 κούπα)

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

3 κ.σ. ξύδι
4 κ.σ. Wild Πραλίνα Φουντουκιού

Στερεά:

250 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως ή αλεύρι χωρίς γλουτένη
150 γρ. Φουντούκια Ψημένα και τριμμένα σε πούδρα (στο μπλέντερ)
10 γρ. baking powder
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
4 κ.σ. σκόνη κακάο

Τoppings:
50 γρ. Φουντούκια Ψημένα
3 κ.σ. Wild Πραλίνα Φουντουκιού
Κόκκινα μούρα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Λαδώνουμε μια φόρμα και πασπαλίζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα έτσι ώστε ολόκληρη η επιφάνεια να καλύπτεται με αλεύρι.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα συστατικά για το κέικ με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
  4. Ψήνουμε για 60 λεπτά.
  5. Αν το κέικ αρπάζει στην επιφάνεια του, καλύψτε με αλουμινόχαρτο.
  6. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως.
  7. Χοντροκόβουμε τα υπόλοιπα φουντούκια και τα ψήνουμε για 3-5 λεπτά σε ένα τηγανάκι χωρίς λάδι, μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν και να έχουν καβουρδιστεί.
  8. Περιχύνουμε την Wild Πραλίνα Φουντουκιού.
  9. Πασπαλίζουμε τα χοντροκομμένα φουντούκια και στολίζουμε με τα κόκκινα μούρα.
  10. We Love Konas Food Creations
Plus Minus Check Open Menu Close Next Angle right Angle down Angle left View More Καλάθι Cart Full

Το καλάθι σου

Facebook Instagram Twitter Tumblr YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email Tik Tok X