

ΥΛΙΚΑ
Υγρά:
100 ml Σησαμέλαιο
160 γρ. Μέλι από Αγριολούλουδα Ολύμπου ή 160 γρ. σιρόπι σφενδάμου
250 ml φυτικό γάλα (1 κούπα)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 κ.σ. ξύδι
4 κ.σ. Φουντοκοβούτυρο με Κακάο
Στερεά:
250 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως ή αλεύρι χωρίς γλουτένη
150 γρ. Φουντούκια Ψημένα και τριμμένα σε πούδρα (στο μπλέντερ)
10 γρ. baking powder
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
4 κ.σ. σκόνη κακάο
Τoppings:
50 γρ. Φουντούκια Ψημένα
3 κ.σ. Φουντουκοβούτυρο με Κακάο ανακατεμένο με
2 κ.σ. Μέλι από Αγριολούλουδα Ολύμπου ή 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
Κόκκινα μούρα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Λαδώνουμε μια φόρμα και πασπαλίζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα έτσι ώστε ολόκληρη η επιφάνεια να καλύπτεται με αλεύρι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα συστατικά για το κέικ με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
- Ψήνουμε για 60 λεπτά.
- Αν το κέικ αρπάζει στην επιφάνεια του, καλύψτε με αλουμινόχαρτο.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως.
- Χοντροκόβουμε τα υπόλοιπα φουντούκια και τα ψήνουμε για 3-5 λεπτά σε ένα τηγανάκι χωρίς λάδι, μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν και να έχουν καβουρδιστεί.
- Περιχύνουμε το φουντουκοβούτυρο με κακάο που έχουμε ανακατέψει με το μέλι ή με το σιρόπι σφενδάμου.
- Πασπαλίζουμε τα χοντροκομμένα φουντούκια και στολίζουμε με τα κόκκινα μούρα.
- We Love Konas Food Creations