Κέικ Φουντουκοβούτυρο με Κακάο


ΥΛΙΚΑ
Μείγμα:
250γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως ή αλεύρι χωρίς γλουτένη
150γρ. φουντούκι ψημένο και τριμμένα σε πούδρα (στο μπλέντερ)
10γρ. baking powder
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100ml. σησαμέλαιο
160γρ. μέλι από αγριολούλουδα Ολύμπου ή 160γρ σιρόπι σφενδάμου
250 ml. (1 κούπα) φυτικό γάλα
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
3 κ.σ. ξύδι (κανονικό)
4 κ.σ. σκόνη κακάο
4 κ.σ. φουντουκοβούτυρο με κακάο
Τopping:
50 γρ. φουντούκι ψημένο
3 κ.σ. φουντουκοβούτυρο με κακάο ανακατεμένο με
2 κ.σ. μέλι από αγριολούλουδα Ολύμπου ή 2 κ.γ. σφένδαμο
Κόκκινα μούρα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
- Λαδώνουμε μια φόρμα με λάδι και πασπαλίζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα έτσι ώστε ολόκληρη η επιφάνεια να καλύπτεται με αλεύρι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα συστατικά για το κέικ με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
- Ψήνουμε για 60 λεπτά στους 180 ° C.
- Αν το κέικ αρπάζει στην επιφάνεια του, καλύψτε με αλουμινόχαρτο.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως.
- Χοντροκόβουμε τα υπόλοιπα φουντούκια και τα ψήνουμε για 3-5 λεπτά σε ένα τηγανάκι χωρίς λάδι, μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν και να έχουν καβουρδιστεί.
- Πασπαλίζουμε το βούτυρο φουντουκιού με κακάο που έχουμε ανακατέψει με το μέλι ή τον σφένδαμο.
- Πασπαλίζουμε τα χοντροκομμένα φουντούκια
- Στολίζουμε τα κόκκινα μούρα
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για τουλάχιστον τρεις ώρες πριν το σερβίρουμε.
- We Love Konas Food Creations