Γλυκό

Κέικ Φουντουκοβούτυρο με Κακάο

Κέικ Φουντουκοβούτυρο με Κακάο
Κέικ Φουντουκοβούτυρο με Κακάο

ΥΛΙΚΑ

Μείγμα:
250γρ αλεύρι ολικής αλέσεως ή αλεύρι χωρίς γλουτένη
150γρ.Φουντούκι Ψημένο και τριμμένα σε πούδρα (στο μπλέντερ)
10γρ baking powder
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100mlΣησαμέλαιο
160γρ Μέλι από Αγριολούλουδα Ολύμπου ή 160γρ σιρόπι σφενδάμου
250 ml (1 κούπα) φυτικό γάλα
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
3 κ.σ. ξύδι (κανονικό)
4 κ.σ. σκόνη κακάο
4 κ.σ. Φουντουκοβούτυρο με Κακάο

Τopping:
50 γρ.Φουντούκι Ψημένο
3 κ.σ. Φουντουκοβούτυρο με Κακάοανακατεμένο με
2 κ.σ.Μέλι από Αγριολούλουδα Ολύμπου ή 2 κ.γ.σφένδαμο
Κόκκινα μούρα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
  2. Λαδώνουμε μια φόρμα με λάδι και πασπαλίζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα έτσι ώστε ολόκληρη η επιφάνεια να καλύπτεται με αλεύρι.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα συστατικά για το κέικ με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
  4. Ψήνουμε για 60 λεπτά στους 180 ° C.
  5. Αν το κέικ αρπάζει στην επιφάνεια του, καλύψτε με αλουμινόχαρτο.
  6. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως.
  7. Χοντροκόβουμε τα υπόλοιπα φουντούκια και τα ψήνουμε για 3-5 λεπτά σε ένα τηγανάκι χωρίς λάδι, μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν και να έχουν καβουρδιστεί.
  8. Πασπαλίζουμε το βούτυρο φουντουκιού με κακάο που έχουμε ανακατέψει με το μέλι ή τον σφένδαμο.
  9. Πασπαλίζουμε τα χοντροκομμένα φουντούκια
  10. Στολίζουμε τα κόκκινα μούρα
  11. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για τουλάχιστον τρεις ώρες πριν το σερβίρουμε.
  12. We Love Konas Food Creations
Plus Minus Check Open Menu Close Next Angle right Angle down Angle left View More Καλάθι Cart Full

Το καλάθι σου

Facebook Instagram Twitter YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email