Cheesecake Πορτοκάλι με Κρέμα Βανίλιας
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 2 ΩΡΕΣ / ΜΕΡΙΔΕΣ 8-10 / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5
Υλικά
Για τη κρέμα:
120 γρ. Κάσιους Βούτυρο με Βανίλια Μαδαγασκάρης
2 κ.σ. Μαρμελάδα πορτοκάλι
2 κρέμες καρύδας σε κονσέρβα
2 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
2 κ.σ. λάδι καρύδας
1/4 κ.γ. αλάτι
Για τη βάση:
120 γρ. ξηρούς καρπούς (πχ αμύγδαλα, πεκάν, καρύδια)
150 γρ. νιφάδες βρώμης
150 γρ. βασιλικούς χουρμάδες
2 κ.σ. Αμυγδαλοβούτυρο
2-3 κ.σ. νερό
1/2 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις κρέμες καρύδας στην κατάψυξη. Θέλουμε απλά να στερεοποιηθούν, όχι να παγώσουν τελείως, για να μπορούμε να διαχωρίσουμε την κρέμα από το νερό.
- Βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τα πολτοποιούμε. Μπορούμε να το κάνουμε και σε δόσεις και να τα αναμείξουμε στο τέλος όλα μαζί.
- Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι, ιδανικά με αποσπώμενο πάτο, και το πατάμε καλά με τα χέρια μας.
- Μόλις οι κρέμες καρύδας είναι έτοιμες, έχει διαχωριστεί η κρέμα από το νερό. Με ένα κουτάλι, παίρνουμε μόνο την κρέμα και τη βάζουμε στον κάδο του μίξερ.
- Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για περίπου πέντε λεπτά, με το εργαλείο για τη σαντιγί, μέχρι να αφρατέψει. Αν δεν έχουμε μίξερ, μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία με ένα σύρμα.
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον, να παγώσει τελείως.
- Μόλις παγώσει, στολίζουμε με τους αγαπημένους μας ξηρούς καρπούς και μαρμελάδα πορτοκάλι!
Wild Souls X Veggie Shark