Αλμυρό, Wild Snacks, Wine Platter

Λαγάνα με Ταχίνι Αμυγδαλοβούτυρο Φιστικοβούτυρο

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 2-3 ΩΡΕΣ / 2 ΛΑΓΑΝΕΣ / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5

Λαγάνα με Ταχίνι Αμυγδαλοβούτυρο Φιστικοβούτυρο
Λαγάνα με Ταχίνι Αμυγδαλοβούτυρο Φιστικοβούτυρο

Υλικά

500 γρ. κίτρινο αλεύρι σκληρό

50 γρ. αλεύρι ζέας

250 ml νερό

25 ml ελαιόλαδο

Για τη μαγιά:

100 ml νερό

3 κ.σ. Ταχίνι Αμυγδαλοβούτυρο Φιστικοβούτυρο

1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

1 φακελάκι ξερή μαγιά

Για το πασπάλισμα:

Νερό

Σιρόπι σφενδάμου

Σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη μαγιά: Σε ένα μπολάκι βάζουμε το νερό μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  2. Σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ενεργοποιηθεί (θα πρέπει να φουσκώσει)
  3. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα άλευρα, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  4. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο και την ενεργοποιημένη μαγιά.
  5. Ανακατεύουμε είτε με το χέρι, είτε με τον γάντζο του μίξερ. Θέλουμε η ζύμη μας να είναι ελαστική. Αν κολλάει πολύ, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
  6. Σχηματίζουμε μία μπάλα με τη ζύμη και τη μεταφέρουμε σε ελαφρώς αλευρωμένο μπολ. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί.
  7. Όταν γίνει σχεδόν διπλάσια, τη χωρίζουμε σε δύο μέρη.
  8. Μεταφέρουμε το ένα μέρος σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και με τα χέρια μας φτιάχνουμε το  κλασικό σχήμα της λαγάνας.
  9. Κάνουμε το ίδιο και με το δεύτερο κομμάτι της ζύμης και σκεπάζουμε τα ταψιά με καθαρές πετσέτες. Τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν, για 30-40 λεπτά.
  10. Πατάμε τα ζυμάρια με τα δάχτυλά μας δημιουργώντας βαθουλώματα, αλείφουμε με νερό, που έχουμε διαλύσει μέσα λίγο σιρόπι σφενδάμου και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, με αέρα, για είκοσι περίπου λεπτά.

Wild Souls X Veggie Shark

Plus Minus Check Open Menu Close Next Angle right Angle down Angle left View More Καλάθι Cart Full

Το καλάθι σου

Facebook Instagram Twitter Tumblr YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email Tik Tok