Αλμυρό, Wild Snacks, Wine Platter
Λαγάνα με Ταχίνι Αμυγδαλοβούτυρο Φιστικοβούτυρο
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 2-3 ΩΡΕΣ / 2 ΛΑΓΑΝΕΣ / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5
Υλικά
500 γρ. κίτρινο αλεύρι σκληρό
50 γρ. αλεύρι ζέας
250 ml νερό
25 ml ελαιόλαδο
Για τη μαγιά:
100 ml νερό
3 κ.σ. Ταχίνι Αμυγδαλοβούτυρο Φιστικοβούτυρο
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Για το πασπάλισμα:
Νερό
Σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη μαγιά: Σε ένα μπολάκι βάζουμε το νερό μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ενεργοποιηθεί (θα πρέπει να φουσκώσει)
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα άλευρα, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο και την ενεργοποιημένη μαγιά.
- Ανακατεύουμε είτε με το χέρι, είτε με τον γάντζο του μίξερ. Θέλουμε η ζύμη μας να είναι ελαστική. Αν κολλάει πολύ, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
- Σχηματίζουμε μία μπάλα με τη ζύμη και τη μεταφέρουμε σε ελαφρώς αλευρωμένο μπολ. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί.
- Όταν γίνει σχεδόν διπλάσια, τη χωρίζουμε σε δύο μέρη.
- Μεταφέρουμε το ένα μέρος σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και με τα χέρια μας φτιάχνουμε το κλασικό σχήμα της λαγάνας.
- Κάνουμε το ίδιο και με το δεύτερο κομμάτι της ζύμης και σκεπάζουμε τα ταψιά με καθαρές πετσέτες. Τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν, για 30-40 λεπτά.
- Πατάμε τα ζυμάρια με τα δάχτυλά μας δημιουργώντας βαθουλώματα, αλείφουμε με νερό, που έχουμε διαλύσει μέσα λίγο σιρόπι σφενδάμου και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, με αέρα, για είκοσι περίπου λεπτά.
Wild Souls X Veggie Shark