Γλυκό, Μπισκότα, Κέικ και Γκρανόλα
Σοκολατένια Muffins με Frosting Βανίλιας
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 60 ΛΕΠΤΑ / ΜΕΡΙΔΕΣ 6-8 / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5
Υλικά
130 ml Φυτικό γάλα
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. χαρουπάλευρο
4 κ.σ. Φουντουκοβούτυρο
1 ώριμη μπανάνα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το frosting:
1/2 φλ. Κάσιους
50 ml φυτικό γάλα
2 κ.σ. Κάσιους Βούτυρο με Βανίλια Μαδαγασκάρης
1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση
- Πολτοποιούμε πολύ καλά την μπανάνα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το Φουντουκοβούτυρο, τη λιωμένη μπανάνα και το γάλα.
- Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το χαρουπάλευρο, το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα στερεά στο μείγμα με τα υγρά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμες για μάφιν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα, για 30 περίπου λεπτά.
- Για το frosting, μουλιάζουμε τα κάσιους από το βράδυ ή για 20 λεπτά σε ζεστό νερό.
- Στραγγίζουμε καλά, τα μεταφέρουμε σε ένα δυνατό μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Αν θέλουμε να την χρωματίσουμε, την ανακατεύουμε με κάποια φυσική σκόνη, πχ σκόνη παντζαριού, κουρκουμά, μάτσα.
- Βάζουμε την κρέμα μέσα σε κορνέ και τη μεταφέρουμε για 10-15 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει.
- Στολίζουμε τα κεκάκια μας με ότι σχήμα μας αρέσει.
Wild Souls X Veggie Shark