Γλυκό, Μπισκότα, Κέικ και Γκρανόλα

Σοκολατένια Muffins με Frosting Βανίλιας

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 60 ΛΕΠΤΑ / ΜΕΡΙΔΕΣ 6-8 / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5

Σοκολατένια Muffins με Frosting Βανίλιας
Σοκολατένια Muffins με Frosting Βανίλιας

Υλικά

130 ml Φυτικό γάλα

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. ελαιόλαδο

20 γρ. χαρουπάλευρο

4 κ.σ. Φουντουκοβούτυρο

1 ώριμη μπανάνα

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το frosting:

1/2 φλ. Κάσιους

50 ml φυτικό γάλα

2 κ.σ. Κάσιους Βούτυρο με Βανίλια Μαδαγασκάρης

1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου

 

Εκτέλεση

  1. Πολτοποιούμε πολύ καλά την μπανάνα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το Φουντουκοβούτυρο, τη λιωμένη μπανάνα και το γάλα.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το χαρουπάλευρο, το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα στερεά στο μείγμα με τα υγρά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμες για μάφιν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα, για 30 περίπου λεπτά.
  6. Για το frosting, μουλιάζουμε τα κάσιους από το βράδυ ή για 20 λεπτά σε ζεστό νερό.
  7. Στραγγίζουμε καλά, τα μεταφέρουμε σε ένα δυνατό μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
  8. Αν θέλουμε να την χρωματίσουμε, την ανακατεύουμε με κάποια φυσική σκόνη, πχ σκόνη παντζαριού, κουρκουμά, μάτσα.
  9. Βάζουμε την κρέμα μέσα σε κορνέ και τη μεταφέρουμε για 10-15 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει.
  10. Στολίζουμε τα κεκάκια μας με ότι σχήμα μας αρέσει.

Wild Souls X Veggie Shark

Plus Minus Check Open Menu Close Next Angle right Angle down Angle left View More Καλάθι Cart Full

Το καλάθι σου

Facebook Instagram Twitter Tumblr YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email Tik Tok