Mελωμένοι Γίγαντες με Αμυγδαλοβούτυρο
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 1,5 ΩΡΑ / ΜΕΡΙΔΕΣ 4 / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5


Υλικά
250 γρ. ξεροί γίγαντες
250 γρ. σάλτσα τομάτας
10 γρ. μελάσα
2 κ.σ. Αμυγδαλοβούτυρο
2 κ.σ. Στραγγιστό γιαούρτι σόγιας
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
10-12 τοματίνια
1 μεγάλο καρότο
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τους γίγαντες, ιδανικά για 12-15 ώρες.
- Τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε μαζί με το καρότο (κομμένο σε ροδέλες) μέχρι να μαλακώσουν.
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο ενός αντικολλητικού σκεύους (θέλουμε να έχει βάθος, πχ κατσαρόλα, γουοκ)
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε στο σκεύος μας και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσει.
- Ρίχνουμε την πάπρικα, το Αμυγδαλοβούτυρο και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα τοματίνια, σκεπάζουμε και αφήνουμε για λίγη ώρα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Με το εργαλείο του πουρέ, ή με ένα πιρούνι, πατάμε τα τοματίνια μέχρι να γίνουν σάλτσα.
- Μεταφέρουμε τους γίγαντες στη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε και την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, την μελάσα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μας για λίγο ακόμη.
- Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για ακόμη 7 λεπτά, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα και να γίνει κρεμώδης.
Wild Souls X Veggie Shark