Αλμυρό, Κυρίως Πιάτα

Mελωμένοι Γίγαντες με Αμυγδαλοβούτυρο

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 1,5 ΩΡΑ / ΜΕΡΙΔΕΣ 4 / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5

Mελωμένοι Γίγαντες με Αμυγδαλοβούτυρο
Mελωμένοι Γίγαντες με Αμυγδαλοβούτυρο

Υλικά

250 γρ. ξεροί γίγαντες

250 γρ. σάλτσα τομάτας

10 γρ. μελάσα

2 κ.σ. Αμυγδαλοβούτυρο

2 κ.σ. Στραγγιστό γιαούρτι σόγιας

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

10-12 τοματίνια

1 μεγάλο καρότο

ελαιόλαδο  

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τους γίγαντες, ιδανικά για 12-15 ώρες.
  2. Τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε μαζί με το καρότο (κομμένο σε ροδέλες) μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο ενός αντικολλητικού σκεύους (θέλουμε να έχει βάθος, πχ κατσαρόλα, γουοκ)
  4. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε στο σκεύος μας και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσει.
  5. Ρίχνουμε την πάπρικα, το Αμυγδαλοβούτυρο  και τα ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε τα τοματίνια, σκεπάζουμε και αφήνουμε για λίγη ώρα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  7. Με το εργαλείο του πουρέ, ή με ένα πιρούνι, πατάμε τα τοματίνια μέχρι να γίνουν σάλτσα.
  8. Μεταφέρουμε τους γίγαντες στη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  9. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, την μελάσα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μας για λίγο ακόμη.
  10. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για ακόμη 7 λεπτά, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα και να γίνει κρεμώδης.

Wild Souls X Veggie Shark

Plus Minus Check Open Menu Close Next Angle right Angle down Angle left View More Καλάθι Cart Full

Το καλάθι σου

Facebook Instagram Twitter Tumblr YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email Tik Tok X