Σουβλάκι Τόφου μαριναρισμένο με Ταχίνι
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 30-40 ΛΕΠΤΑ / ΜΕΡΙΔΕΣ 4-5 / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5


Υλικά
200 γρ. τόφου
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. πάστα ντομάτας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
2 κ.γ. ταμάρι σάλτσα σόγιας
2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
1 κ.σ. Ταχίνι με Λιναρόσπορο
Για το τσιγάρισμα:
3-4 κ.σ. κορν φλάουρ
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Στραγγίζουμε το τόφου έτσι ώστε να φύγει ένα μέρος της υγρασίας.
- Το κόβουμε σε μεγάλα κυβάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε από πάνω το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να πάει σε όλα τα κυβάκια.
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κυβάκια, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, χρυσαφί χρώμα. Εναλλακτικά μπορούμε να παραλείψουμε τελείως αυτό το βήμα και να ξεκινήσουμε με το βήμα 4.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα/μαρινάδα, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε μέσα τα κυβάκια τόφου, ανακατεύουμε ξανά και αν θέλουμε τα αφήνουμε για λίγη ώρα, να μαριναριστούν.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προαιρετικά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε το τόφου και από τις δυο μεριές.
- Μόλις είναι έτοιμο περνάμε σε ξύλινα στικς με τα αγαπημένα μας λαχανικά ή τα αφήνουμε σε κυβάκια, μαζί με όση σαλτσούλα περίσσεψε.
- Tip: Ταιριάζει τέλεια με ρύζι!
Wild Souls X Veggie Shark