Κεφτεδάκια Μπρόκολου με Κρεμώδη Πουρέ Παντζάρι
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 40 ΛΕΠΤΑ / ΜΕΡΙΔΕΣ 4 / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5


Υλικά
Για τα κεφτεδάκια:
100 γρ. ροβίτσα (ζυγισμένη ωμή)
5 μπουκετάκια μπρόκολο
6 κ.σ. νιφάδες βρώμης
2 κ.σ. ποπ αμάρανθου
3 κ.σ. Φιστικοβούτυρο Αιγίνης
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
1 κ.γ. αλάτι (προαιρετικά)
Για τον πουρέ:
4 μέτριες πατάτες
1 μικρό παντζάρι
1/4 φλ. φυτικό γάλα
40 γρ. Κάσιους Βούτυρο
2 κ.σ. διατροφική μαγιά
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για τα κεφτεδάκια:
- Βράζουμε τη ροβίτσα και τη στραγγίζουμε πολύ καλά, να φύγουν όλα τα υγρά της.
- Τη μεταφέρουμε σε επεξεργαστή τροφίμων, βάζουμε μαζί τα μπουκετάκια μπρόκολου, τις νιφάδες βρώμης, τη σκόνη σκόρδο, το αλάτι και πολτοποιούμε.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και βάζουμε το Φιστικοβούτυρο Αιγίνης, τα ποπ αμάρανθου και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου και τα αφήνουμε να σφίξουν.
- Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και τα απλώνουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
Για τον πουρέ:
- Βράζουμε τις πατάτες και το παντζάρι, μέχρι να μαλακώσουν.
- Βάζουμε το γάλα, τη διατροφική μαγιά, το Κάσιους Βούτυρο, το αλάτι και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα. Μπορούμε να πολτοποιήσουμε με το χέρι, με το εργαλείο του πουρέ.
- Σερβίρουμε με τα υπερθρεπτικά μας κεφτεδάκια και τον πουρέ με την αγαπημένη μας πολύχρωμη σαλάτα!
Wild Souls X Veggie Shark