Αλμυρό

Κεφτεδάκια μπρόκολου με κρεμώδη πουρέ παντζάρι

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 40 ΛΕΠΤΑ / ΜΕΡΙΔΕΣ 4 / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5

Κεφτεδάκια μπρόκολου με κρεμώδη πουρέ παντζάρι
Κεφτεδάκια μπρόκολου με κρεμώδη πουρέ παντζάρι

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:

100 γρ. ροβίτσα (ζυγισμένη ωμή)

5 μπουκετάκια μπρόκολο

6 κ.σ. νιφάδες βρώμης

2 κ.σ. ποπ αμάρανθου

3 κ.σ. Φιστικοβούτυρο Αιγίνης 

1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο

1 κ.γ. αλάτι (προαιρετικά)

Για τον πουρέ:

4 μέτριες πατάτες

1 μικρό παντζάρι

1/4 φλ. φυτικό γάλα

40 γρ. Κάσιους Βούτυρο 

2 κ.σ. διατροφική μαγιά

1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια:

  1. Βράζουμε τη ροβίτσα και τη στραγγίζουμε πολύ καλά, να φύγουν όλα τα υγρά της.
  2. Τη μεταφέρουμε σε επεξεργαστή τροφίμων, βάζουμε μαζί τα μπουκετάκια μπρόκολου, τις νιφάδες βρώμης, τη σκόνη σκόρδο, το αλάτι και πολτοποιούμε.
  3. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και βάζουμε το Φιστικοβούτυρο Αιγίνης, τα ποπ αμάρανθου και ανακατεύουμε.
  4. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου και τα αφήνουμε να σφίξουν.
  5. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και τα απλώνουμε στο ταψί.
  6. Ψήνω για 20 λεπτά, περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.

Για τον πουρέ:

  1. Βράζουμε τις πατάτες και το παντζάρι, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Βάζουμε το γάλα, τη διατροφική μαγιά, το Κάσιους Βούτυρο, το αλάτι και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα.  Μπορούμε να πολτοποιήσουμε με το χέρι, με το εργαλείο του πουρέ.
  3. Σερβίρουμε με τα υπερθρεπτικά μας κεφτεδάκια και με την αγαπημένη μας πολύχρωμη σαλάτα!

Wild Souls X Veggie Shark

Plus Minus Check Open Menu Close Next Angle right Angle down Angle left View More Καλάθι Cart Full

Το καλάθι σου

Facebook Instagram Twitter Tumblr YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email Tik Tok