Γλυκό, Μπισκότα, Κέικ και Γκρανόλα
Hazelnut Butter Muffin
Χρόνος Εκτέλεσης 35 λεπτά / 6-8 muffins / Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Υλικά
Υγρά:
60 γρ. Φουντουκοβούτυρο
300 ml γάλα βρώμης (ή άλλο φυτικό γάλα)
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
150 γρ. λάδι καρύδας
Στερεά:
350 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
170 γρ. ζάχαρη καρύδας
1 κ.γ. baking powder
2 αχλάδια
Topping:
20 γρ. Φουντουκοβούτυρο
50 γρ. Φουντούκια (σπασμένα)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- Τοποθετούμε το λεμόνι στο γάλα βρώμης, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Κόβουμε τα αχλάδια σε μικρά κομματάκια.
- Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη καρύδας και το baking powder σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το φουντουκοβούτυρο και το αχλάδι και ομογενοποιούμε. Τοποθετούμε σε φόρμες για muffin και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
- Τέλος, βγάζουμε τα muffins από τον φούρνο. Αφού κρυώσουν, τα αφαιρούμε από την φόρμα και τα πασπαλίζουμε με το φουντουκοβούτυρο. Ρίχνουμε από πάνω τα σπασμένα φουντούκια.
- Απόλαυσε το wild με τον πρωινό σου καφέ ή πρόσφερέ το σε αυτόν που σου φτιάχνει την μέρα με την καλημέρα του!