Flatbread λιναρόσπορου με Ταχίνι Τσία
XΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 30 ΛΕΠΤΑ / 7 FLATBREADS / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5


Υλικά
- 40 γρ. Ταχίνι με Σπόρους Chia
- 200 ml νερό
- 120 γρ. αλεύρι λιναρόσπορου
- 2 κ.σ. άμυλο ταπιόκας
- λίγο αλάτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι λιναρόσπορου, το άμυλο ταπιόκας και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και το ταχίνι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Φέρνουμε σε βρασμό και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι λιναρόσπορου με το άμυλο ταπιόκας και ανακατεύουμε είτε με ένα κουτάλι, είτε με τη μαρίζ. Όταν θα γίνει μία εύπλαστη μπάλα, το πιάνουμε στα χέρια μας, με προσοχή να μην καούμε.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και βάζουμε το ένα μέρος πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Το πατάμε λίγο με τα χέρια μας, να γίνει επίπεδο και από πάνω βάζουμε ακόμη ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.
- Ανοίγουμε φύλλο, πάχους 2-3 χιλιοστών και με ένα μπολ, το κόβουμε σε στρόγγυλο σχήμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, όσες φορές χρειαστεί.
- Στο μεταξύ, ψεκάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Βάζουμε τις πίτες για ψήσιμο για 2 λεπτά περίπου και με μία σπάτουλα κατάλληλη, τις γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη μεριά για ακόμη ένα λεπτάκι.
- Οι πίτες είναι ελαστικές από μόνες τους, μπορώ όμως να τις βάλουμε μέσα σε καθαρή πετσέτα μέχρι να κρυώσουν.
Wild Souls X Veggie Shark
Δείτε την εκτέλεση της φανταστικής συνταγής σε βίντεο στο instagram!