ΥΛΙΚΑ
Στερεά:
370 γρ. ψιλοκομμένο ωμό μπρόκολο
50 γρ. ψιλοκομμένο ωμό κόκκινο κρεμμύδι
80 γρ. ψιλοκομμένες φράουλες
150 γρ. ψιλοκομμένο ωμό κολοκυθάκι που του έχουμε βγάλει τα σπόρια.
120 γρ. ωμό μαύρο ρύζι
Για το dressing:
50 γρ. Φουντουκοβούτυρο
35 γρ. ελαιόλαδο
45 γρ. μηλόξυδο
40 γρ. Μαρμελάδα φρούτα του δάσους ή Μαρμελάδα φράουλα
Θαλασσινό αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
50 γρ. Ψημένα Φουντούκια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
- Βράζουμε το μαύρο ρύζι (ανάλογα με την συσκευασία) μέχρι να μαλακώσει αλλά να κρατάει λίγο.
- Κόβουμε τόσο τα μπουκέτα όσο και το κοτσάνι του μπρόκολου σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια, ψιλοκόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι, το κολοκυθάκι και τις φράουλες.
- Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά και το βρασμένο ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Αφήνουμε στο πλάι μέχρι να φτιάξουμε το ντρέσινγκ.
- Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε την σαλάτα.
- Σερβίρουμε με χοντροκομμένα φουντούκια.
- Η σαλάτα μπορεί να σερβιριστεί αμέσως, αλλά είναι πολύ πιο νόστιμη και γευστική εάν έχει προλάβει να κρυώσει και να μαριναριστεί στο ψυγείο (τουλάχιστον 30 λεπτά / 1 μέρα).
- Wild Souls x @konasfoodcreations
Καλή απόλαυση!