Wild Φουντουκο/ μπισκότα
Χρόνος προετοιμασίας 40'/ Μερίδες 10 μεγάλα μπισκότα/ Βαθμός δυσκολίας: 2/10


Υλικά
260 γρ. φουντουκοβούτυρο
4 κ.σ. μέλι από αγριολούλουδα Ολύμπου
6 κουταλιές της σούπας τριμμένος λιναρόσπορος (ανακατεμένος με 3/4 κούπας ζεστό νερό)
1/3 κούπας αλεύρι καρύδας + 1 κ.σ
1 γεμάτη κ. γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
½ κούπα χοντροκομμένα φουντούκι ψημένο
Εκτέλεση:
- Τρίβουμε τον λιναρόσπορο σε ένα μπλεντερ μέχρι να γίνει σκόνη.
- Προσθέτουμε στον τριμμένο λιναρόσπορο το ζεστό νερό και τον αφήνουμε 10 λεπτά στην άκρη.
- Προσθέτουμε ένα-ένα όλα τα συστατικά σε ένα μπολ (και τον τριμμένο λιναρόσπορο) και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
- Με ένα κουτάλι (ή με το μικρό εργαλείο που σερβίρουμε μπάλες παγωτό) χωρίζουμε το μείγμα σε 10 ίσα μπισκότα. Αφήνουμε χώρο μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν αρκετά!
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο τα μπισκότα και τα αφήνουμε πάνω στο ταψί να κρυώσουν τελείως.
- Wild απόλαυση!