Γλυκό, Μπισκότα, Κέικ και Γκρανόλα
Wild Φουντουκο/μπισκότα
Χρόνος εκτέλεσης 40 λεπτά / Μερίδες 10 / Βαθμός δυσκολίας: 2/10
Υλικά
Υγρά:
260 γρ. Φουντουκοβούτυρο
4 κ.σ. Μέλι από Αγριολούλουδα Ολύμπου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
6 κ.σ. λιναρόσπορος κοπανιστός (ανακατεμένος με 3/4 κούπας ζεστό νερό)
Στερεά:
1/3 κούπας αλεύρι καρύδας + 1 κ.σ.
1 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπα χοντροκομμένα Φουντούκι Ψημένο
Εκτέλεση:
- Τρίβουμε τον λιναρόσπορο σε ένα μπλεντερ μέχρι να γίνει σκόνη.
- Προσθέτουμε στον τριμμένο λιναρόσπορο το ζεστό νερό και τον αφήνουμε 10 λεπτά στην άκρη.
- Προσθέτουμε ένα-ένα όλα τα συστατικά σε ένα μπολ (και τον τριμμένο λιναρόσπορο) και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
- Με ένα κουτάλι (ή με το μικρό εργαλείο που σερβίρουμε μπάλες παγωτό) χωρίζουμε το μείγμα σε 10 ίσα μπισκότα. Αφήνουμε χώρο μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν αρκετά!
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο τα μπισκότα και τα αφήνουμε πάνω στο ταψί να κρυώσουν τελείως.
- Wild απόλαυση!