Γλυκό, Μπισκότα, Κέικ και Γκρανόλα

Wild Babka με Γέμιση Αμυγδαλοβούτυρο

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 3 ΩΡΕΣ ΚΑΙ 45 ΛΕΠΤΑ / ΜΕΡΙΔΕΣ 8-10 / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 4/5

Wild Babka με Γέμιση Αμυγδαλοβούτυρο
Wild Babka με Γέμιση Αμυγδαλοβούτυρο

Υλικά

140 ml νερό

10 γρ. ξερή μαγιά + 1 κ.σ. αλεύρι τσουρεκιού

1 κ.γ. ζάχαρη καρύδας

700 γρ. αλεύρι τσουρεκιού

200 ml. χυμός πορτοκάλι

60 γρ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. Αμυγδαλοβούτυρο 

1 & 1/2 μπανάνα

1 κ.γ. μαχλέπι

1/2 κ.γ. μαστίχα Χίου σκόνη

1/2 κ.γ. κακουλέ

ξύσμα από ένα πορτοκάλι (ακέρωτο)

Για τη γέμιση:

Αμυγδαλοβούτυρο Τραγανό με Κακάο & Χουρμά

Για το σιρόπι (προαιρετικό):

100 ml. νερό

50 γρ. σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη μαγιά: βάζουμε σε ένα μπολάκι το νερό, χλιαρό, το αλεύρι και τη ζάχαρη.
  2. Ανακατεύουμε, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ενεργοποιηθεί. Θέλει περίπου 15 λεπτά, ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου.
  3. Βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων την μπανάνα σε κομμάτια, τον χυμό και πολτοποιούμε.
  4. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε ένα μέρος από το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το ξύσμα και ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε και το μείγμα με τη μπανάνα, την ενεργοποιημένη μαγιά, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τον γάντζο.
  6. Την ώρα που το μίξερ ζυμώνει, ρίχνουμε το αμυγδαλοβούτυρο και όταν ενσωματωθεί συμπληρώνουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι.
  7. Συνεχίζουμε το ζύμωμα και καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη η ζύμη, όταν το ζυμάρι μας θα είναι ελαστικό, εύπλαστο και δεν θα κολλάει στα χέρια. Αν δεν έχουμε μίξερ, ζυμώνουμε με τα χέρια, απλά θα πάρει περισσότερη ώρα.
  8. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε καθαρό μπολ, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί. Θέλει περίπου 1-1,5 ώρα. Μπορούμε να βάλουμε  όλο το μπολ μέσα σε μία σακούλα και να τη δέσουμε.
  9. Όταν έχει διπλασιαστεί, μεταφέρουμε την ζύμη στον πάγκο ελαφρά αλευρωμένο και με έναν πλάστη, ανοίγουμε ένα ορθογώνιο φύλλο.
  10. Βάζουμε στη μέση το Αμυγδαλοβούτυρο Τραγανό με Κακάο και Χουρμά και το απλώνουμε αλλά όχι σε όλη την επιφάνεια, αφήνουμε τις άκρες καθαρές.
  11. Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό.
  12. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, το κόβουμε οριζόντια στη μέση, γυρίζουμε τη ζύμη προς τα κάτω, να είναι δηλαδή η γέμιση προς τα επάνω και τώρα που έχουμε δύο κομμάτια, τα πλέκουμε μεταξύ τους.
  13. Κλείνουμε την πλεξούδα μας σαν στεφάνι και το τοποθετούμε σε ένα τσέρκι, με αποσπώμενο πάτο ιδανικά, στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  14. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε ξανά να φουσκώσει.
  15. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα, για 20-25 λεπτά περίπου.
  16. Αν θέλουμε για να γίνει πιο μαλακό, μπορούμε όταν βγει από τον φούρνο να το σιροπιάσουμε. Αν το κάνουμε αυτό, λίγο πριν βγει από τον φούρνο η Babka, ετοιμάζουμε το σιρόπι: σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό να βράσει και ρίχνουμε το σιρόπι σφενδάμου. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει.
  17. Μόλις βγει η Babka από τον φούρνο, με ένα πινελάκι και ένα κουταλάκι ρίχνουμε το σιρόπι, λίγο λίγο να πάει παντού.
  18. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρουμε.

Wild Souls X Veggie Shark

Plus Minus Check Open Menu Close Next Angle right Angle down Angle left View More Καλάθι Cart Full

Το καλάθι σου

Facebook Instagram Twitter Tumblr YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email Tik Tok