Υλικά
Για τη μαγιά:
120 ml νερό
4 γρ. μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη καρύδας
1/4 κ.γ. αλάτι
Για τη ζύμη:
180 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
1 κ.σ. Φουντουκοβούτυρο
1 κ.γ. μηλόξυδο
Για την επικάλυψη:
Φρούτα εποχής
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολάκι το νερό σε χλιαρή θερμοκρασία, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά (θα βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια και θα φουσκώσει).
- Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ, μαζί με την ενεργοποιημένη μαγιά και ανακατεύουμε με τον γάντζο, σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν δεν έχουμε μίξερ ζυμώνουμε με το χέρι, απλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος.
- Μεταφέρουμε σε ελαφρώς αλευρωμένο μπολ, τη λαδώνουμε λιγάκι από πάνω και την σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα. Την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Θα διπλασιαστεί, για αυτό φροντίζουμε το σκεύος μας να είναι μεγάλο.
- Όταν είναι έτοιμη, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και τοποθετούμε πάνω τη ζύμη.
- Την ανοίγουμε είτε με τα χέρια μας είτε με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο, πάχους 2-3 εκατοστών και τη μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο ταψί.
- Βάζουμε για ψήσιμο για 15 περίπου λεπτά και ετοιμάζουμε στο μεταξύ τα φρούτα και ό,τι άλλο θα βάλουμε από επάνω.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και στολίζουμε με όοο,τι θέλουμε. Εμείς βάλαμε Κάσιους Βούτυρο με Βανίλια Μαδαγασκάρης και φρέσκα φρούτα!
Wild Souls X Veggie Shark