Αλμυρό, Wild Snacks, Wine Platter
Ρικότα από Κάσιους Βούτυρο
XΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 45 ΛΕΠΤΑ / 2 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΥΡΙ / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5
Υλικά
250 ml γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη
30 γρ. Κάσιους Βούτυρο
3,5 κ.σ. κορν φλάουρ & 50 ml γάλα
3 κ.σ. διατροφική μαγιά
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα με τον χυμό λεμονιού και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα και όταν γίνει χλιαρό προσθέτουμε τη διατροφική μαγιά, το κάσιους βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Έχοντας μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το οποίο έχουμε διαλύσει στο γάλα.
- Ανακατεύουμε στην αρχή με το σύρμα και όσο αρχίσει να πήζει συνεχίζουμε με μία μαρίζ. Το μείγμα θα γίνεται πιο κολλώδες και θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Μεταφέρουμε είτε σε σκεύος σιλικόνης ή σε ένα γυάλινο τάπερ στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, για να το ξεφορμάρουμε πιο εύκολα.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να σφίξει και είναι έτοιμο!
- Φτιάχνουμε το τέλειο σάντουιτς με προξυμένιο ψωμί, ψητά ντοματίνια, ρόκα, ρικότα από κάσιους και απολαμβάνουμε!
Wild Souls X Veggie Shark