Ρεβίθια με Wild Tαχινολέμονο
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 60 ΛΕΠΤΑ / ΜΕΡΙΔΕΣ 4-5 / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5
Υλικά
200 γρ. ξερά ρεβίθια (400 γίνονται μετά το βράσιμο)
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 καρότα
2 κ.σ. Ταχίνι
Χυμό από ένα λεμόνι
1/2 κ.γ. κάρυ
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια όλο το βράδυ.
- Την επόμενη μέρα, τα βράζουμε μαζί με τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν.
- Βάζουμε το κρεμμύδι, με το σκόρδο στον επεξεργαστή τροφίμων και πολτοποιούμε τελείως.
- Τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.
- Βάζουμε το κάρυ, το αλάτι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη σπάτουλα.
- Βάζουμε τα ρεβίθια, που έχουμε ήδη βράσει και ανακατεύουμε, να πάνε παντού τα υλικά.
- Ρίχνουμε βραστό νερό πάνω από τα ρεβίθια. Αν τα θέλουμε πιο χυλωμένα, βάζουμε τόσο νερό, όσο είναι απαραίτητο για να καλύπτει τα ρεβίθια. Αν τα προτιμούμε πιο… σούπα, βάζουμε 1 λίτρο περίπου.
- Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσουν. Θέλει 10-15 λεπτά, περίπου.
- Στύβουμε το λεμόνι και βάζουμε τον χυμό του σε ένα μπολάκι. Βάζουμε το ταχίνι και 2-3 κ.σ. από το νερό, όπου βράζουν τα ρεβίθια.
- Ανακατεύουμε το μείγμα με το σύρμα και μόλις δέσει, το προσθέτουμε στη σούπα.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, για άλλα πέντε λεπτά.
Wild Souls X Veggie Shark