Κυρίως Πιάτα, Αλμυρό

Ρεβίθια με Wild Tαχινολέμονο

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 60 ΛΕΠΤΑ / ΜΕΡΙΔΕΣ 4-5 / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5

Ρεβίθια με Wild Tαχινολέμονο
Ρεβίθια με Wild Tαχινολέμονο

Υλικά

200 γρ. ξερά ρεβίθια (400 γίνονται μετά το βράσιμο)

1 μικρό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

2-3 καρότα

2 κ.σ. Ταχίνι 

Χυμό από ένα λεμόνι

1/2 κ.γ. κάρυ

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια όλο το βράδυ.
  2. Την επόμενη μέρα, τα βράζουμε μαζί με τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Βάζουμε το κρεμμύδι, με το σκόρδο στον επεξεργαστή τροφίμων και πολτοποιούμε τελείως.
  4. Τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Βάζουμε το κάρυ, το αλάτι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη σπάτουλα.
  6. Βάζουμε τα ρεβίθια, που έχουμε ήδη βράσει και ανακατεύουμε, να πάνε παντού τα υλικά.
  7. Ρίχνουμε βραστό νερό πάνω από τα ρεβίθια. Αν τα θέλουμε πιο χυλωμένα, βάζουμε τόσο νερό, όσο είναι απαραίτητο για να καλύπτει τα ρεβίθια. Αν τα προτιμούμε πιο… σούπα, βάζουμε 1 λίτρο περίπου.
  8. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσουν. Θέλει 10-15 λεπτά, περίπου.
  9. Στύβουμε το λεμόνι και βάζουμε τον χυμό του σε ένα μπολάκι. Βάζουμε το ταχίνι και 2-3 κ.σ. από το νερό, όπου βράζουν τα ρεβίθια.
  10. Ανακατεύουμε το μείγμα με το σύρμα και μόλις δέσει, το προσθέτουμε στη σούπα.
  11. Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, για άλλα πέντε λεπτά.

Wild Souls X Veggie Shark

Προϊόντα Συνταγής

Plus Minus Check Open Menu Close Next Angle right Angle down Angle left View More Καλάθι Cart Full

Το καλάθι σου

Facebook Instagram Twitter Tumblr YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email Tik Tok