Γλυκό, Πρωινό και Brunch

Μπουγάτσα με Κάσιους Βούτυρο Βανίλια Μαδαγασκάρης

XΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 1,5 ΩΡΕΣ / 12 ΜΕΡΙΔΕΣ / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5

Μπουγάτσα με Κάσιους Βούτυρο Βανίλια Μαδαγασκάρης
Μπουγάτσα με Κάσιους Βούτυρο Βανίλια Μαδαγασκάρης

ΥΛΙΚΑ

800 ml. φυτικό γάλα

120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

100 γρ. λάδι καρύδας ή φυτικό βούτυρο ή ελαιόλαδο

20 ml. χυμός πορτοκάλι ή νερό

70 γρ. Κάσιους Βούτυρο με Βανίλια Μαδαγασκάρης

8 φύλλα κρούστας

6 βασιλικοί χουρμάδες

κανέλα για πασπάλισμα

ζάχαρη χουρμά για πασπάλισμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε την πάστα χουρμά: βγάζουμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, κομμένους σε κομμάτια μαζί με τον χυμό.
  2. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη σπάτουλα και όσο μαλακώνουν, τα πιέζουμε να γίνουν πάστα. Θα πάρει δέκα λεπτά περίπου.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι και το μεταφέρουμε στο μούλτι μαζί με 150 ml από το γάλα και πολτοποιούμε.
  4. Συμπληρώνουμε ακόμη 100 ml γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσοχή να μην χυθεί.
  5. Μεταφέρουμε σε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε και το υπόλοιπο γάλα. Σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει χλιαρό.
  6. Όταν ζεσταθεί το γάλα, βάζω μέσα το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει και να πήζει.
  7. Όταν αρχίσει να δένει, προσθέτουμε το βούτυρο κάσιους και ανακατεύω.
  8. Αποσύρω από τη φωτιά. Την αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε τα φύλλα μου. Όσο περιμένουμε να κρυώσει,  ανακατεύουμε ανά διαστήματα.
  9. Σε ένα πυρέξ, απλώνουμε με πινέλο λιωμένο λάδι καρύδας, βούτυρο ή ελαιόλαδο. Τόσο στον πάτο, όσο και στα τοιχώματα.
    Κόβουμε εκ των προτέρων τα φύλλα κρούστας για να μην περισσεύουν πολύ ανάλογα με τις διαστάσεις του σκεύους μας (στο συνταγή χρησιμοποιείται πυρέξ 25×25).
  10. Βάζουμε τα φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, σταυρωτά, πασπαλίζοντας με λίγο λάδι, το καθένα. Προτείνω να δείτε το βίντεο της συνταγής.
  11. Ρίχνουμε και απλώνουμε την πλέον κρύα κρέμα, διπλώνουμε από πάνω της τα φύλλα που έχουμε ήδη στρώσει και βάζουμε πάλι σταυρωτά, τα 4 τελευταία φύλλα. Ό,τι περισσέψει, το σπρώχνουμε με μία σπάτουλα προς τον πάτο του ταψιού.
  12. Πασπαλίζουμε με λάδι και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω.
  13. Αφήνω να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη χουρμά, αν θέλουμε.
  14. Διατηρείται στο ψυγείο για 5 μέρες.

Wild Souls X Veggie Shark

Δείτε την εκτέλεση της φανταστικής συνταγής σε βίντεο στο instagram!

Plus Minus Check Open Menu Close Next Angle right Angle down Angle left View More Καλάθι Cart Full

Το καλάθι σου

Facebook Instagram Twitter Tumblr YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email Tik Tok